Beçin Kalesindeki kaçak kazılar kameralarla önlenecek

Beçin Kalesindeki kaçak kazılar kameralarla önlenecek


MUĞLA (A.A) - Kazı çalışmalarının başladığı Milastaki Beçin Kalesinde, kaçak kazıların önüne geçmek için kritik yerlere güvenlik kamerası yerleştirilecek.
     Kazı başkanlığını İstanbul Medeniyetler Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Pektaşın yaptığı kazı çalışmalarında bu yıl 30 kişi görev alıyor.
     Çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi veren arkeolog Zafer Topak, bu yıl hazırladıkları proje kapsamında yerleştirecekleri 20 kamerayla kalenin güvenliğini sağlayacaklarını söyledi.
     Beçin Kalesinin geniş ve büyük bir alana yayıldığına işaret eden Topak, bu nedenle güvenliğin sağlanmasında sıkıntılar yaşadıklarını, en büyük korkularının ise kaçak kazılar olduğunu ifade etti.
     Topak, güvenlik kameralarıyla kaçak kazıların önüne geçmeyi hedeflediklerini belirterek, Ören yeri çok büyük ve geniş olduğu için güvenlik personeli olsa dahi yeterli gelmiyor. Bu nedenle güvenlik kamerası kurulması planlanıyor. Ören yerimiz 24 saat 20 kamerayla izlenecek. Çalışma kaçak kazıların önlenmesi, ören yerine giriş çıkışların kontrolü ve tarihi eserlerin korunması açısından önemli dedi.
     Beçin Kalesindeki kurtarma ve iyileştirme çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi nezaretinde başladığını vurgulayan Topak, bu yılki kazı ekibinde 30 kişinin yer aldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı / Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Beçin Kalesindeki kaçak kazılar kameralarla önlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER