Bedenini kadavra olarak bağışlamıştı

Bedenini kadavra olarak bağışlamıştı -Mersinde Ölünce bedenimi kadavra olarak bağışlayın vasiyeti bırakan Murat Erdemilin cenazesi, 3 yıl sonra defnedilmek üzere ailesine teslim edildi -Erdemilin çocuklarına şükran belgesi ver


MERSİN (A.A) - Mersinde Ölünce bedenimi kadavra olarak bağışlayın vasiyeti bırakan veteriner Murat Erdemilin cenazesi, 3 yıl sonra defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.
     Mersin Üniversitesinden (MEÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, 2009 yılında MEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görürken, vücudunu kadavra olarak bağışlayan ve bir süre sonra vefat eden Türkiyenin ilk veterinerlerinden Murat Erdemilin (93) bedeni, 3 yıl kadavra olarak kullanıldı.
     Vefatının ardından vücudu bilimsel araştırma ve eğitim amacıyla kadavra olarak üniversitede kullanılan Erdemil için, Tıp Fakültesi Prof. Dr. Türkan Saylan Konferans Salonunda tören düzenlendi.
     Rektör Prof. Dr. Suha Aydın törende, kadavra bulmanın son derece zor olduğunu anlattı.
     Vücudunu kadavra olarak bağışlayan insan sayısının çok az olduğunu belirten Aydın, Erdemilin ailesine hitaben, şunları kaydetti:
     Bu karar, çok büyük özveri ve cesaret isteyen bir şey. Bu karar, hem kendisi hem de sizler tarafından yerine getirildi. Kendileri bu kararı verirken bunun uygulayıcıları sizler olacaktınız. Ölümden sonra kararlılıkla vasiyeti yerine getirmeniz yüce bir duygu. Keşke sizin gibi yüce duygulu insanlar ülkemizde çok olsa. Sizlere şükranlarımı arz etmek istiyorum. Kendisine de son görevimizi yapma mutluluğuna eriştiğimiz ve bize bu şansı verdiğiniz için bütün arkadaşlarımın adına bir kere daha teşekkür ediyorum.
     Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güliz İkizoğlu ise, yüzlerce tıp öğrencisinin hiç karşılaşmadıkları Murat Erdemilin bedeni sayesinde eğitim gördüğünü kaydetti.
     Konuşmaların ardından, Rektör Aydın, Dekan İkizoğlu, Anotomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aktekin ve ana bilim dalının diğer öğretim üyelerinin katılımıyla Murat Erdemilin kızı Pınar Erdemil ve oğlu Ender Erdemile şükran belgesi verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bedenini kadavra olarak bağışlamıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER