Bedensel engelliler, terörü protesto etmek için

Bedensel engelliler, terörü protesto etmek için yollara düştü -Akülü araçlarıyla Sakaryadan Ankaraya hareket eden engelliler, teröre karşı ortak hareket edilmesi amacıyla siyasi partilerin temsilcileriyle görüşecek (Fotoğrafl


SAKARYA (A.A) - Akülü araçlarıyla Sakaryadan Ankaraya hareket eden bedensel engelliler, teröre karşı ortak hareket edilmesi amacıyla siyasi partilerin temsilcileriyle görüşecek.
     Kent Meydanında toplanan Sakarya Ortopedik Özürlüler Derneği üyeleri, şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okudu.
     Engelliler adına konuşan Sakarya Ortopedik Özürlüler Derneği Başkan Yardımcısı Selim Özen, toplumsal birlikteliği, birliği ve bütünlüğü bozmak isteyen, binlerce insanının hayatını kaybetmesine neden olan ve Türk milletine büyük acılar yaşatan terörün insanların hayatına egemen olmasını önlemenin herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.
     Artan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla Ankaraya hareket edeceklerini anlatan Özen, Son günlerde yaşanan terör olaylarına artık tahammülümüz kalmadı. Barış içinde, kardeşçe yaşama umudumuz, akan kanlar ve verilen canlar üzerinden siyaset yapılmasını reddediyor, yapanları şiddetle kınıyor ve gayri samimi buluyoruz. Terörle mücadele konusunda yıllardır süren senaryoları tekrarlamak yerine, ulus olarak sağduyulu davranmamız gerekmektedir diye konuştu.
    
     -Şiddet ortamından medet umanları uyarıyoruz-
    
     Türk milletinin yurtta sulh cihanda sulh yaklaşımını belirlediğini hatırlatan Özen, Türkiyede yaşayan her bireyin yaşama hakkını savunan, demokratik ortam yaratılmasını temenni ettiklerini bildirdi.
     Terörün destekçilerini kınadıklarını ifade eden Özen, Şiddet ortamından medet umanları bir kez daha uyarıyoruz. Başta TBMM ve hükümet olmak üzere, siyasi partileri, emek ve meslek örgütlerini, sivil toplum örgütlerini sorunlarımızın çözümü yönünde barışı esas alan, demokratik Türkiye özlemi taşıyan herkesi barışı egemen kılmak adına çaba göstermeye, inisiyatif almaya ve harekete geçmeye davet ediyoruz şeklinde konuştu.
     6 engellinin bulunduğu kafilenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Ankaraya ulaşması bekleniyor.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bedensel engelliler, terörü protesto etmek için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER