Bekirpaşadaki hurdacılar yerleşim merkezi dışına çıkacak

Bekirpaşadaki hurdacılar yerleşim merkezi dışına çıkacak


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi, yerleşim merkezi dışına çıkmaları için Bekrpaşada faaliyet gösteren hurdacılara tebligat gönderdi.
     İzmit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acarın imzasıyla 13 hurdacıya tebligat gönderildiği belirtilerek, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyette bulunulduğu ve iş yerlerinin yerleşim merkezinde yer aldığı için vatandaşların sürekli şikayet ettiği kaydedildi.
     Açıklamada, görüşlerine yer verilen Acar, hurdacılar konusuyla ilgili daha önceden kooperatifler aracılığı ile toplantılar yapıldığını ifade ederek, bu toplantılarda gürültü ve çevre kirliliğine yol açtığı ve hurdacıların gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldıklarına yer verdi.
     Buna rağmen şimdiye kadar herhangi bir gelişmenin olmadığını kaydedilen açıklamada, vatandaşların Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesine yaptıkları şikayetler üzerine mahalle aralarındaki hurdacıların şehir dışına taşınmalarına karar verildiğini bildirdi.
     Acar, halen mahalle aralarında faaliyet gösteren hurdacıların 30 gün içinde şehir dışına çıkmaları gerektiğini aksi taktirde iş yerlerin mühürleneceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bekirpaşadaki hurdacılar yerleşim merkezi dışına çıkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER