Belçikanın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte

Belçikanın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte Konyada -De Witte: Ekim ayında Belçikadan Prens Philippe başkanlığında bir heyet, ekonomik işbirliğine yönelik görüşmeler yapmak üzere Türkiyeye gelecek


KONYA (A.A) - Belçikanın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte, Prens Philippe başkanlığında bir heyetin, Ekim ayında ekonomik işbirliğine yönelik görüşmeler yapmak üzere Türkiyeye geleceğini söyledi.
     De Witte, Konyada ilk olarak Vali Aydın Nezih Doğanı ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Doğan ile makamında görüşen Büyükelçi Pol De Witte, Konyaya daha önce iki kez geldiğini ve çok etkilendiğini söyledi.
     Anadolu şehirlerine yönelik bir gezi düzenlediklerini belirten Pol De Witte, Konyanın ekonomik potansiyelini keşfetmeyi amaçladığını dile getirdi.
     Sanayi ve ticaret odalarını da ziyaret edeceğini ifade eden De Witte, Ekim ayında Belçikadan Prens Philippe başkanlığında bir heyetin, ekonomik işbirliğine yönelik görüşmeler yapmak üzere Türkiyeye geleceğini kaydetti.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da kentin son dönemde, uluslararası anlamda son derece önemli gelişmeler yaşadığını söyledi.
     Doğan Dışişleri Bakanımızın Konyalı olması dolayısıyla son bir ayda 100den fazla yabancı heyet valiliğimizi ziyaret etti. Mevlananın kentinden dünyaya barış, hoşgörü ve aşk mesajları vermeye çalışıyoruz. Bunlar dünyanın ihtiyaç duyduğu değerler. Bunun yanı sıra Konyayı ekonomik işbirliği yapmaya da değer buluyorlar. Eski bir başkent olarak sanki bir başkent gibi görev yapmaya devam ediyoruz dedi.
    
     -Akyüreki ziyaret etti-
    
     De Witte, ardından, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki de makamında ziyaret etti.
     Büyükelçi, Belçikada 200 bin Türk orijinli Belçikalı olduğunu ve onlarla çok iyi bağlar kurmuş durumda olduklarını belirtti.
     Ayrıca Türkiye ile çok önemli ticari bağlantıların olduğunu söyleyen De Witte, Türkiye ile Belçika arasında 8 milyar dolara yaklaşan ithalat-ihracat ticaret hacmimiz var dedi.
     De Witte, ekonomik ve ticari bağlantıların geliştirilmesi adına çok önemli potansiyel gördüklerini ve bu sebepten dolayı Ekim ayında Belçikadan Türkiyeye çok önemli bir ziyaret için, 400 Belçikalı iş adamının geleceğini ve bu heyetin başında da Prens Philippein olacağını ifade etti.
     Son iki yılda birçok Anadolu şehrine ziyarette bulunduğunu belirten De Witte, Bursa, Gaziantep ve şimdi de Konyadayım, şunu da belirteyim ki Konyaya ikinci gelişim ancak Konyaya daha önce gelmediğim için de üzgünüm diye konuştu.
     Akyürek ise Belçika Büyükelçisi Pol De Wittee, Konya Büyükşehir Belediyesinin kültür, sanat, ve sanayi alanlarındaki hizmetlerini anlattıktan sonra konuk büyükelçiye günün anısına hediye takdim etti.
     (BSR-AHM-MAT)
<< Önceki Haber Belçikanın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER