Belçika Flaman Bölgesi Başbakanı Peeters:

Belçika Flaman Bölgesi Başbakanı Peeters: -Türk-Flaman üniversiteleri arasındaki iş birliğini önemsiyoruz


İZMİR (A.A) - Belçikanın Flaman Bölgesi Başbakanı Kriss Peeters, Türk-Flaman üniversiteleri arası iş birliğini önemsediklerini söyledi.
     Yaşar Üniversitesi Belçika Flaman Bölgesi Dış İlişkiler Biriminin, KHLeuven Üniversitesi ve Ghent Üniversitesi iş birliğinde düzenlediği, Yükseköğrenimde Uluslararası İş Birliği: Büyümenin Lokomotifi adlı etkinliğin açılışında konuşan Peeters, İzmirin, iklimi, dinamik iş dünyası, ticaret yaşamı ve üniversiteleriyle adeta Cennet olduğunu belirtti.
     Peeters, üniversitelerin ürettiği bilgiyi somut girişimlere dönüştürmesinin önem taşıdığına değinerek, bunun üniversite-iş dünyası iş birliğiyle yapılabileceğini vurguladı.
     Dünyanın ekonomide, siyasette, eğitimde her zamankinden daha hızlı değiştiğini ifade eden Peeters, Bu değişimi sadece izlemek yetmez. Yükseköğrenim kurumları ile iş dünyasının iş birliği, bu değişime ayak uydurmanın en önemli yoludur. Bilginin uluslararası transferi olmadan inovasyon yaratmak imkansız. Türk-Flaman üniversiteleri arasındaki iş birliğini önemsiyoruz. Aynı zamanda firma ve girişimcileri de bu iş birliğine dahil etmek gerekmektedir diye konuştu.
     Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan da üniversite olarak uluslararasılaşmayı, Sadece üniversitelerle değil şirketlerle ve araştırma merkezleriyle de iş birliği olarak algıladıklarını ifade ederek, öğrenci ve akademisyenleri uluslararası hareketlilik konusunda teşvik ettiklerini söyledi.
     Birçok AB fonlu projeyle uluslararası iş birliği gerçekleştirdiklerini belirten Barkan, hem yükseköğrenim alanında hem de iş dünyası alanında iş birliği yapmaya her zaman hazır olduklarını kaydetti.
     Öte yandan, Peeters, İzmir Valisi Cahit Kıraçı da makamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Belçika Flaman Bölgesi Başbakanı Peeters: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER