Belediye Başkanı Tahmazoğludan MÜSİADa ziyaret

Belediye Başkanı Tahmazoğludan MÜSİADa ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, kültürden sanata, spordan eğitime her alanda çalışmalar yapıyoruz dedi.
     Belediye Başkanı Tahmazoğlu, MÜSİAD üyeleriyle dernek binasında bir araya geldi. Belediyenin hizmetlerini ve yatırımlarını anlatan Tahmazoğlu, Gaziantepi her alanda hak ettiği noktaya taşımayı amaçladıklarını belirtti.
     Tahmazoğlu, ilçedeki çarpık yapılaşmayla mücadele ettiklerini de belirterek, şunları kaydetti:
     Bunun için dört bölgede kentsel dönüşüm çalışmasına başladık. 198 milyon TLlik kamulaştırma yaptık. Çok zor ve riskli olan bu çalışmamızda bin 935 evi kamulaştırdık. Bin 631 evin yıkımını gerçekleştirdik. Bu çalışmamızla Türkiyeye örnek gösterildik. Vatandaşlarımıza modern yaşam alanları oluşturmak için 5 bin konut için çalışıyoruz. Bu noktada 596 konutu tamamladık. 4 bin 132 konutun inşasına devam ediyoruz ve yeni konut projelerimizi hazırlıyoruz. Amacımız vatandaşımızı ucuz fiyata modern konutlara taşımaktır.
    
     -Türkiyenin en büyük parkı yapılıyor
    
     İlçede yaşanan yeşil alan sıkıntısını kısmen giderdiklerini de belirten Tahmazoğlu, bu kapsamda Türkiyenin en büyük parkını yapacaklarını belirtti.
     Tamhazoğlu, şunları kaydetti:
     Yeşil alan sıkıntısı yaşanan ilçemizde toplamda 344 park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Spora büyük önem verdik. Her yaşta insanımız spor yapsın diye parklarımıza kondisyon aletleri koyduk. Parklarımıza ve okul bahçelerine 71 adet halı saha ve basketbol sahası yaprak ücretsiz olarak hizmete sunduk. Güneykentte 180 bin metrekare alanda mesire alan çalışması yapıyoruz. 565 bin metrekare alana sahip gafur baba ormanını ağaçlandırdık. 170 bin adet ağaç diktik.
     MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçıkın ziyaretin sonunda Başkan Tahmazoğluna çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Tahmazoğludan MÜSİADa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER