Belediye Başkanı Tahmazoğlundan Suriyeli çifte ziyaret

Belediye Başkanı Tahmazoğlundan Suriyeli çifte ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ülkelerinde yaşanan iç karışıklıktan dolayı Türkiyeye sığınan ve Gaziantepte bir eve yerleştirilen Suriyeli yeni evli çifti ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Suriyeli yeni evli çift, bir hayırseverin verdiği ve belediye tarafından temizliği yapılan eve yerleştirildi.
     Seferbaşı Mahallesinde oturan Suriyeli Rule ve Hasan çiftini ziyaret eden Tahmazoğlu, çiftle sohbet etti ve kendilerine her türlü yardımın yapılacağını belirtti.
     Hayırsever Şakir Çelikkan da babası öldükten sonra evin boş durduğunu ifade ederek, Suriyede yaşanan olaylardan dolayı kente gelen bir aileyi daha aynı eve yerleştirdiklerini vurguladı.
     Evin uzun süre kullanılmadığı için bakım yapılması gerektiğini anlatan Çelikkan, Durumu Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğluna bildirdik. Başkanımız bu duruma duyarlı davranarak, evin temizliğini yaptırdı ifadelerini kullandı.
     Suriyeli Hasan ise, ülkelerinde yaşanan olaylardan dolayı Türkiyeye sığındıklarını ve üç ay önce de evlendiklerini dile getirdi.
     Savaşta ailelerini kaybettiklerini aktaran Hasan, ülkesinde yaşanan olayların bir an önce bitmesini temenni etti. Hasan, kendilerine destek veren ve yardımını esirgemeyen Tahmazoğluna da teşekkür etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Belediye Başkanı Tahmazoğlundan Suriyeli çifte ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER