Belediyenin Mezarlık bilgi sistemi yoğun olarak

Belediyenin Mezarlık bilgi sistemi yoğun olarak kullanıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesinin, kentteki eski ve yeni şehir mezarlıklarına ilişkin bilgileri kapsayan Mezarlık bilgi sistemi uygulaması, Kurban Bayramında yoğun olarak kullanıldı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, hem belediyenin web sitesinde yer alan Mezarlık bilgi sistemi uygulaması hem de kentin eski ve yeni mezarlıklarında bulunan Kiosklar aracılığı ile defnedilenlerin bilgilerine ulaşılırken, sistem aynı zamanda sanal ortamda dua okuma imkanı da sunuyor.
     Özellikle kent dışında bulunanlar ve mezarlığa gitme imkanı bulamayanlar için bilgisayar başında mezarlık ziyareti hizmeti veren sistem üzerinden ziyaretçiler, yakınlarına ait mezarların konumlarını kiosk ekranlarında görerek tespit edebiliyor, detaylı bilgiye ulaşabiliyor.
     Bilgi sisteminde ayrıca aynı gün defnedilenler, ölüm nedeni, defin bilgileri, mezar tapu durumu, ada ve parsel bilgileri, boş ve dolu mezar yerleri bilgilerine erişilebiliyor, sanal ortamda dua okunabiliyor.
     Sistem bilgisayar üzerinden ve kent mezarlıklarında bulunan kiosklar aracılığı ile de kullanılabiliyor.
     Bayram dolayısıyla sanal ortamda bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen ziyaretlerin yanı sıra mezarlık ziyaretlerinde de kiosklar yoğun olarak kullanıldı.
     Ziyaretçilere bayram süresince Çanakkale Belediyesinin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Birimi personeli kioskların kullanımında yardımcı oldu.
     Ekim ayı içerisinde toplam bin 147 kişinin aktif olarak kullandığı sisteme, Çanakkale Belediyesinin web sitesi www.canakkale.bel.tr adresinden ulaşılabilir.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Belediyenin Mezarlık bilgi sistemi yoğun olarak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER