Bem

Bem-Bir Sen Siirt Şube Başkanı Sevgili: 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi, ülkemizin kara lekesidir


SİİRT (A.A) - Bem-Bir Sen Siirt Şube Başkanı Mehmet Sabit Sevgili, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi, ülkemizin kara lekesidir dedi.
     Sevgili, yaptığı açıklamada, darbenin üzerinden 32 yıl geçtiğini bildirdi.
     Dünyanın geri kalmış, kabile yönetimine dayalı ülkelerin de bile darbelere son verildiğini ifade eden Sevgili, şunları belirti:
     12 Eylül 1980 Askeri Darbesi, ülkemizin kara lekesidir. Son zamanlarda ortaya çıkarılan başarısız darbe girişimleri ve Ergenekonun iç yüzünün çalışma sistemi, 12 Eylül Askeri Darbesi öncesi oluşumları çağrıştırıyor. Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar, sözde demokrasinin balans ayarına yönelik darbelere tanık olmaktayız. 12 Eylül 1980 öncesi yaşananlarla, bugünkü Ergenekon soruşturmasıyla ortaya çıkan ülkeyi darbeye götürme girişimleri benzerlik gösteriyor. Ergenekon soruşturmasında ortaya çıkan belgelerde, darbeye zemin hazırlamak için toplumda kaos oluşturulmuştur.
     Millet iradesine yönelik haksız ve hukuksuz bütün girişimleri, baskıları, emrivakileri, darbeleri, darbe teşebbüslerini ve her türlü zulmü kınıyor ve darbe yapanları halkın vicdanına mahkum ediyoruz.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Şengül Oymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER