Beraat Kandili

Beraat Kandili -AK Parti Erenler İlçe Başkanı Hira: -Berat Kandili müminler için günahlardan arınma, Allahtan af dilemek için kaçınılmaz bir fırsat anlamına gelmektedir


SAKARYA (A.A) - AK Parti Erenler İlçe Başkanı Osman Hira, Berat Kandilinin müminler için günahlardan arınma, Allahtan af dilemek için kaçınılmaz bir fırsat anlamına geldiğini bildirdi.
     Hira, kandil dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada kandil gecelerinin dua etmek ve Allaha yakarmak için fırsat olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
     Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandilini idrak etmenin coşkusunu yaşadıklarını belirten Hira, şu ifadelere yer verdi:
     Berat Kandili müminler için günahlardan arınma, Allahtan af dilemek için kaçınılmaz bir fırsat anlamına gelmektedir. Berat kelimesinin anlamı temize çıkmadır. Dinimize göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle rahmet gecesi olarak bilinir. Bu vesileyle toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesini tüm İslam alemi ile insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyor, Erenler ilçemizin, Sakaryamızın ve tüm İslam aleminin kandilini kutluyorum.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER