Berat Cami Eğitim ve Kültür Derneği

Berat Cami Eğitim ve Kültür Derneği yardım kampanyası başlattı


RİZE (A.A) - Berat Cami Eğitim ve Kültür Derneği tarafından yardım kampanyası başlatıldı.
     Berat Cami İmam Hatipi Halil Çelik yaptığı yazılı açıklamada, cami hizmetlerine bakışı değiştiren iki önemli adım attıklarını belirterek, iki yer satın alıp kreş, erkek Kuran kursu ve etüt merkezi açacaklarını ifade etti.
     Bu hizmetleri hayata geçirmek için yardım kampanyası başlattıklarını ve halkın desteğini beklediklerini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
     Camilerin, toplum üzerindeki etkisini olması gereken konuma çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmamızdaki amaçlarımız, camimizin hitap ettiği ailelerin okul öncesi çocuklarını, okul dönemine her yönüyle en iyi şekilde hazırlamak. Okula devam eden çocuklarımız için de, hem okul derslerine destek olmak hem de dini bilgilerini geliştirecek bir ortam hazırlamak. Erkek Kuran kursunda da yetişkin erkekler için sistemli bir din eğitimi vermek. Camileri, her yaş seviyesinin kendinden bir şeyler bulacağı bir mekan haline getirmeliyiz. Camileri, sadece namaz kılınan mekan olmaktan kurtarmalıyız. Hayatımızın merkezinde cami olmalıdır. Bu çalışmalarımız, ideallerimizi gerçekleştirmek için attığımız küçük ama önemli adımlardır.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Berat Cami Eğitim ve Kültür Derneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER