Berat Kandili

Berat Kandili -Sivas Müftüsü Şahin, kutlama mesajı yayımladı


SİVAS (A.A) - Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, Berat Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Şahin, mesajında, günah, borç ve cezadan kurtulma anlamlarına gelen beratın, günahlardan arınmayı, Allahın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade ettiğini belirtti.
     Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandilinin, adeta Ramazana günahlardan arınmış şekilde girilmesine vesile olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Bu geceler iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi Allahın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için şüphesiz büyük fırsattır. Bu gece vesilesiyle çevremize karşı olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlayalım. Kalbini kırdığımız, küskün durduğumuz, istemeden de olsa haklarını ihlal ettiğimiz kimseler varsa bu gece hürmetine onlara el uzatalım ve helallik isteyelim. Allah kendisine dupduru bir kalple yönelen kulları daha çok sever. Berat gecesini en iyi şekilde değerlendirerek Rabbimize yakınlaşmalı, Onun yüce isimlerini vesile ederek, ibadetlerimiz ve dualarımızı yoğunlaştırarak ailemize, çocuklarımıza, çevremize, milletimize karşı görev ve sorumluluklarımızı tekrar hatırlayarak yeni bir ümitle dua etmeliyiz.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER