BES Genel Başkanı Kesik:

BES Genel Başkanı Kesik: -2013 yılında da bütçedeki askeri harcamalara ayrılan pay artmaktadır


ZONGULDAK (A.A) - Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Ahmet Kesik, 2013 yılında da bütçedeki askeri harcamalara ayrılan payın arttığını iddia etti.
     Kesik, BES Zonguldak Şube Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2013 bütçesinin savaş, yoksulluk, işsizlik ve özeleştirme bütçesi olduğunu ileri sürdü.
     Bütçedeki istihdam, yatırım ve gelir dağılımındaki eşitsizliğe yönelik hedeflerin gerçekçi olmadığını savunan Kesik, şunları kaydetti:
     1980 sonrası terk edilen istihdam artırıcı politikalar, Türkiyede işsizliği kronik hale getirmiştir. Toplumu oluşturan tüm bireylerin ve sınıfların ekonomik refah düzeyini yükseltmeden gerçekçi bir büyümeden bahsetmek mümkün değildir. 2013 bütçesinde istihdamı artıracak yatırımlar, gelir dağılımındaki eşitsizliğin azaltılacağı politikalar yoktur. Bu durum önümüzdeki yıl işsizliği ve yoksulluğu daha da çoğaltacaktır. 2013 yılında da bütçedeki askeri harcamalara ayrılan pay artmaktadır. Sonuç olarak kamu yatırımların sürekli gerilediği, askeri harcamaların arttığı, asgari ücretlinin, işçilerin ve kamu emekçilerinin insanca yaşam taleplerinin göz ardı edildiği, eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamu hizmetlerinin piyasalaştırıldığı, kayıt dışı istihdam biçimlerinin yaygınlaştığı bir ortamda hazırlanan bütçenin, emekçiler ve yoksul halk açısından olumlu olacak düzenlemeler içermediği ortadır. Bütçe görüşmelerine ilişkin sendikamızın mücadele programına bugün start veriyoruz.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber BES Genel Başkanı Kesik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER