Besiciler, kurbanlık satışı için kalan günlerden

Besiciler, kurbanlık satışı için kalan günlerden umutlu -Kırşehir Hayvan Pazarındaki besiciler, bayrama yakın günlerde satışların artacağını umut ediyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Hayvan Pazarındaki besiciler, bayrama yakın günlerde satışların artacağını umut ediyor.
     Besiciler, Kurban Bayramının yaklaşmasına rağmen satışların yetersizliğinden, maliyetlerin yüksekliğinden ve fiyatların geçen yıla göre düşük olmasından yakınıyor.
     Umdukları gibi satış olmadığını ifade eden besiciler, bayrama 1-2 gün kala satışların yoğunlaşacağına inanıyor. Hayvan pazarında, küçükbaş kurbanlıklar 450 ile 700 lira, büyükbaş kurbanlıklar büyüklüklerine göre 2 bin lira ile 4 bin lira arasında satılıyor.
     Küçükbaş hayvan satıcısı Fevzi Umucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların bakım eziyeti nedeniyle özellikle küçükbaş hayvanları bayrama 1-2 gün kala aldığını belirterek, umutla son günleri beklediklerini söyledi.
     Umucu, Bayrama 3-4 gün kalmasına rağmen bakım ve yer sıkıntısı nedeniyle kurbanlıklara yeteri kadar ilgi yok. Satışlarda kredi kartına 6 aya kadar taksit imkanı da sunuyoruz dedi.
     Büyükbaş hayvan satıcısı Atıf Gedik de, bu yıl piyasanın durgun olduğunu, 15 kurbanlıktan bugüne kadar hiç birini satamadığını belirterek, birkaç gün içinde satışların artmasını beklediğini kaydetti.
     Gedik, Bir torba yem 45 lira olmuş. Geçen yıl 5 bin lira olan kurbanlıkların fiyatı bu yıl 2 bin 500 liraya kadar indi. Büyükbaşta da küçükbaşta da fiyatlar bu şekilde diye konuştu.
     Ali Turak ise, pazarın en büyük kurbanını satışa sunduğunu belirterek, 4 yaşındaki boğa 800 kilogram ağırlığında. 480 kilogram civarında eti var. Bu hayvanı biz 7 bin 500 liraya aldık, 9 bin liraya satacağım. Vatandaşlar ithal hayvan geliyor diye elimizden bedava almaya çalışıyor. Bedava da kimse malını vermez. Hisse başı 750 ile bin lira arasında kurbanlık kesiliyor dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Besiciler, kurbanlık satışı için kalan günlerden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER