Besiciler cümbüş çalarak stres atıyor

Besiciler cümbüş çalarak stres atıyor -Yetiştirdikleri kurbanlıkları hayvan pazarında satmaya çalışan besiciler, günün yorgunluğunu cümbüş çalarak atıyor


İZMİR (A.A) - Gülcan Kaplan - Yetiştirdikleri kurbanlıkları hayvan pazarında satmaya çalışan besiciler, günün yorgunluğunu cümbüş çalarak atıyor.
     Türkiyenin dört bir yanından yetiştirdikleri hayvanları İzmire getiren besiciler, Büyükşehir Belediyesince Gaziemirde oluşturulan hayvan pazarında emeklerinin karşılığını alabilmek için satış yapıyor.
     Küçükbaş kurbanlıkları 400 ile 600, büyükbaş kurbanlıkları bin 500 ile 8 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunan besiciler, yem ve nakliye maliyetleri ile pazar yeri kiralarındaki artıştan dert yanıyor.
     Maliyetlerdeki artışa rağmen fiyatların geçen yıla göre aynı seviyede kalmasına tepki gösteren besiciler, Kurban Bayramına doğru talep artışının fiyatları yükseltmesini umut ediyor.
    
     -Cümbüşle stres atıyorlar-
    
     Gün boyunca kurbanlıklarını satma telaşında olan besiciler, pazardan el ayak çekilince kaldıkları çadırlarda cümbüşlü eğlence düzenliyor.
     Afyonkarahisarlı besici Ramazan Kılıç, cümbüş çalarak söylediği şarkı ve türkülerle arkadaşlarını eğlendiriyor.
     Kılıç, AA muhabirine cümbüş çalmasının hem besicilere hem de kurbanlıklara iyi geldiğini belirterek, Akşamları cümbüş çalarsam hayvanlarım güzel uyuyorlar, çalmazsam uyumuyorlar, öyle alıştırdım. Etlerini de daha güzel yapıyor. Her akşam buralar gazino gibi oluyor, keyfimiz yerinde diye konuştu.
     Ispartalı küçükbaş hayvan satıcısı Ali Osman Kara ise pazara 76 küçükbaş hayvan getirdiğini, bir haftada 12sini sattığını ifade ederek, bayramın yaklaşmasıyla satışların artmasını beklediğini anlattı.
     Karstan İzmire hayvan getiren 82 yaşındaki besici Nusret Karaboğa da hayvanlarını satabilmek umuduyla ülkenin bir ucundan diğer ucuna geldiğini dile getirerek, 16 büyükbaş kurbanlıktan 6sını satabildiğini, kalanları da satarak memleketine dönmeyi arzu ettiğini bildirdi.
     Pazarın bin 100 kilo ağırlığındaki en büyük ve en pahalı danası Şampiyonun sahibi Mehmet Büyüktaş ise yetiştirdiği dana için 10 bin 500 lira istediğini ancak alıcı bulamadığı için yaptığı 8 bin liraya satabildiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Besiciler cümbüş çalarak stres atıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER