Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman:

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman: -Senelerdir anlamsız bir şekilde süren taraftarlar arasındaki husumetin artık kalkması gerektiğini, bu görüntülerin spora yakışmadığını, sporu yöneten kişilerin de artık risk alıp taraftar popülaritesini değ


BURSA (A.A) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Senelerdir anlamsız bir şekilde süren taraftarlar arasındaki husumetin artık kalkması gerektiğini, bu görüntülerin spora yakışmadığını, sporu yöneten kişilerin de artık risk alıp taraftar popülaritesini değil, gerçek bir spor adamı gibi davranması gerektiğini düşünüyoruz dedi.
     Orman, Bursa Valisi Şahabattin Harputu tarihi Heykel Valilik binasında ziyaretinde, Beşiktaşın 110 yaşına girdiğini hatırlatarak, siyah-beyazlı kulübün Türkiyenin en eski ve önemli kurumlarından biri olduğunu söyledi.
     Beşiktaşın, mensubu olmaktan şeref duydukları bir camia olduğunu belirten Orman, şöyle konuştu:
     Yaptığımız faaliyetlerle Türk sporuna katkıda bulunmak istiyoruz. Bursa da bizim sevdiğimiz bir il. Burada çok eski dostluklarımız, arkadaşlıklarımız var. Bursada yaşayan on binlerce Beşiktaş taraftarı var. Senelerdir anlamsız bir şekilde süren taraftarlar arasındaki husumetin de artık kalkması gerektiğini, bu görüntülerin spora yakışmadığını, sporu yöneten kişilerin de artık risk alıp taraftar popülaritesini değil, gerçek bir spor adamı gibi davranması gerektiğini düşünüyoruz.
     Bunun için gerekli adımları atmak istediklerini dile getiren Orman, Elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Sahada rekabetin olması ancak bu çirkin görüntülerin de ortadan kalkması gerekiyor. Şiddet, ülke, şehir ve kulüplerin imajına zarar veriyor. Bunun için iyi niyetli açıklamalarda ve çalışmalarda bulunuyoruz ifadesini kullandı.
     Vali Harput da Beşiktaşın bir asırdır Türk futboluna hizmet ettiğine değinerek, şunları kaydetti:
     Özellikle son dönemde Sayın Başkanla beraber, Beşiktaş zor mali şartlara rağmen başarılı bir performans sergiliyor. Takımlarımızın başarıları, ülkemizin başarısı demektir. Onun için yapılan her güzel çalışmayı destekliyoruz. Bütün Türkiye kulüpleri birbirinin kardeşidir. Spor karşılaşmaları kardeşler arasında yapılan müsabakalardır. Elbette müsabakalar sırasında sertlikler, kırgınlıklar olur ama o orada biter. Ondan sonra kardeşler arasında ilişkiler devam eder. Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki ilişkilerin de öyle olmasını istiyoruz. Burada en büyük görev hiç şüphesiz kulüp başkanlarına düşüyor.
     Orman, Harputa, üzerinde isminin yazılı bulunduğu 16 numaralı Beşiktaş forması hediye etti.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar / Halil İbrahim Başer / Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER