Beşizlerin dedesi, torun mesaisinde

Beşizlerin dedesi, torun mesaisinde -Türkiyenin ilgi odağı olan beşiz bebeklerin dedesi İsmet Bulut, torunlarını kucağından düşürmüyor -Dede Bulut: Gündüzleri çalışıyor, akşamları da tüm zamanımızı torunlarımızla geçiriyoruz


YOZGAT (A.A) - Yunus Taştan - Türkiyenin ilgi odağı olan beşiz bebeklerin dedesi İsmet Bulut (69), torunlarını kucağından düşürmüyor.
     Yozgatın Akdağmadeni ilçesinde yaşayan beşiz bebeklerin dedesi İsmet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin ilk beşiz dedesi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Akşama kadar oğlunun iş yerinde durduğunu, akşam da beşizlerle ilgilendiğini anlatan Bulut, Gündüzleri çalışıyor, akşamları da tüm zamanımızı torunlarımızla geçiriyoruz dedi.
     Çocukların büyüdükçe masraflarının arttığını belirten Bulut, Beşiz torunlar, günde 20 adet bez ve 1 kilogram mama tüketiyor. Kazançlarımız masraflarımıza yetmez oldu diye konuştu.
     Bulut, masrafları artsa da beşizleri görmeden duramadığını söyledi.
    
     -Zeynep bebek gözünden ameliyat oldu-
    
     Baba İbrahim Bulut ise beşizlerin 5 aylık olduğunu ve Zeynep Muteberin gözyaşı kanallarındaki kuruluk nedeniyle operasyon geçirdiğini söyledi.
     Dünyaya geldiklerinde 800-1000 gram arasında olan beşizlerin ağırlığının 5 kilograma yaklaştığını anlatan baba Bulut, Çocuklarımın sağlığı gayet iyi. Kızımızın gözyaşı kanalı tıkalıydı. Ameliyat ettirdik. O da iyileşti. Gün geçtikçe büyüyorlar. Büyüdükçe de sorunları artıyor ama kendileri de güzelleşiyor. Gündüzleri bakıcımız geliyor. Akşamları biz bakıyoruz. Gündüz işte, gece de çocuklarla ikinci mesaimizi yapıyoruz diye konuştu.
    
     -Büyüdüler, ilgi istiyorlar-
    
     Anne Özlem Bulut da çocukların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Beşizlerin büyüdükçe bez ve mama masraflarının da arttığını kaydeden Bulut, Bez ve mama tüketimi gitgide artıyor. Büyüyorlar, büyüdükçe zorlanıyoruz. Daha çok ilgi istiyorlar. Ne kadar zorlansak da onlar bize güldüğü an, her şeyi unutuyoruz. Çocukların hareketleri değişti, ilgi istiyorlar, oyun istiyorlar, gülmek istiyorlar, kucak istiyorlar. Tek kucağım olduğu için hepsine yetmeye çalışıyorum. Bakıcıdan başka yardımcımız yok. Ailemden bazen yardıma geliyorlar. Tek başımıza idare ediyoruz. Bu şekilde büyüteceğiz ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Beşizlerin dedesi, torun mesaisinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER