Besniye yapılacak olan fakülte

Besniye yapılacak olan fakülte -Belediye Başkanı Fahri Serter: -Mehmet Erdemoğlu Kampüsü ve Mimarlık Fakültesinin yapılacağı alanın imar çalışmaları tamamlandı


ADIYAMAN (A.A) - Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Mehmet Erdemoğlu Kampüsü ve Mimarlık Fakültesinin yapılacağı alanın imar çalışmalarının tamamlandığını belirtti.
     Belediye Başkanı Serter, yaptığı yazılı açıklamada, Adıyamana üniversite kurulmadan önce Besni halkının, Adıyamana Üniversite, Besniye Fakülte sloganıyla büyük bir kampanya başlattığını anımsattı. Halkın bu konuya büyük bir duyarlılık gösterdiğini ve 20 bin imza toplandığını ifade eden Serter, şöyle devam etti:
     Netice itibariyle Adıyaman vilayetimize üniversite kurularak Besniye de Mimarlık Fakültesi kurulması için hükümetimiz tarafından karar alınmıştır. Mimarlık Fakültesi ve Eğitim Kompleksinin yapım işini bugüne kadar ilçemizde sayısız hizmetlerde bulunan hayırsever Erdemoğlu ailesi üstlenmiş, ancak fakülte ve eğitim kompleksi için ayrılan 160 dönümlük arsanın kafi gelmeyeceği için daha büyük bir arsaya ihtiyaç duyulmuştur.
     Belediyemiz Hasan Tütün ve Oyalı Mahallesi arasında bir yer belirleyerek imar çalışmalarına başlamış ve çalışma yaklaşık 1,5-2 yıl sürmüştür. Mehmet Erdemoğlu Kampüsü ve Mimarlık Fakültesinin yapılacağı alanın imar çalışmaları tamamlandı. Arsanın tapusu 16 Aralık&ta rahmetli Mehmet amcamızın ölüm yıl dönümünde Erdemoğlu ailesine teslim ederek rahmetli Mehmet amcamızın vasiyetini de yerine getirmiş olduk. Besni halkına hayırlı ve uğurlu olsun.
    
     Muhabir: Halit Arslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Besniye yapılacak olan fakülte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER