BEÜde 3. Eğitim ve Kültür Kenti

BEÜde 3. Eğitim ve Kültür Kenti Bitlis çalıştayı


BİTLİS (A.A) - Bitliste 3üncü Eğitim ve Kültür Kenti Bitlis çalıştayı düzenlendi.
     Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfının (BETAV) organizesiyle, 3. Eğitim ve Kültür Kenti Bitlis Çalıştayı gerçekleşti.
     Çalıştayın açılışında konuşan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, BEÜnün kurulması ve eğitim-öğretim hayatına başlamasıyla, Bitlisin eğitim kalitesinin arttığını ve yepyeni bir görünüme kavuştuğunu söyledi.
     Üniversitenin öğrencilerini, küreselleşen dünyada yenilikleri daha iyi izleyebilmeleri, gerekli bilgi ve beceriye sahip olabilmeleri için kuruluşundan bugüne kadar tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Doğru, kenti daha güzel yarınlara taşımak ve öğrencilerin başarılarını artırmak için bundan önceki çalıştaylarda önemli kararlar alındığını anımsattı.
     Rektör Doğru, şöyle konuştu:
     Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde, başta BETAV üyeleri olmak üzere, iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacının belirlenip, sosyal, teknik ve sağlık gibi uygulama alanlarının yapılandırılması, bu çerçevede öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin desteklenmesi ve özendirilmesi konusunda kararlar alınmakta. Ayrıca BETAV üyelerinin üniversitemizin katılacağı ulusal ve uluslararası spor yarışmalarına ve üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüplerine destek vermeleri gibi kararlar da çalıştaylardaz alınıyor.
     BETAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, BETAV yönetimi olarak hem Bitlisliye hem de Bitlise destek olmak için canla başla çalıştıklarını söyledi.
     BETAVın herhangi bir siyasi görüşe yer vermeden, kendi alanında iyi işler yapan, iyi geçmişi olan bir kuruluş olduğuna dikkati çeken Eren, BETAVın başkanlığını yapmaktan gurur duyuyorum. İyi yöneticiler de var. Değerli rektörümüzde bunların arasında. BETAVın Bitlisin ve Bitlislinin yanında olacağını garanti ediyorum dedi.
     Vali Veysel Yurdakul da, bir projede sivil toplum kuruluşları (STK) ve devlet varsa, o projenin başarıya ulaşmaması için hiçbir sebep olmadığını söyledi.
     Vali Yurdakul, şunları kaydetti:
     Bize düşen bir harmoni içerisinde hedeflenen yere gitmektir. Eğitim ve kültür üzerinde yoğunlaşan bir çalıştay görüyoruz. Bitlis işbirliğini yakalamıştır. Bu durum yöneticinin işini hem zorlaştırır hem de kolaylaştırır. Bitlisin geleceği konusunda umudumuz yüksek. Bitlis Valiliği olarak kurduğumuz Euro Bitlis Proje Merkezi ile iyi projeler üreterek yolumuza devam edeceğiz. Ekonomik fiziki ve sosyal kalkınmayı ihmal etmeden Bitlisteki hizmet süremizi en iyi şekilde dolduracağımıza inanıyorum. Bu salon var olan motivasyonumuzu da artırmıştır. Çalıştayın Bitlis için en iyi şekilde geçeceğini ümit ediyorum
     BEÜ Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya BETAV yönetim kurulu üyeleri, kurum amirleri, öğretim üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜde 3. Eğitim ve Kültür Kenti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER