BEÜde Üniversite

BEÜde Üniversite-Sanayi İşbirliği toplantısı


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), Üniversite-Sanayi İşbirliği toplantısı yapıldı.
     BEÜ ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının işbirliğiyle, Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Veysel Yurdakul, sanayi-üniversite işbirliğinin bütün dünyanın dilinde olan bir kavram olduğunu söyledi.
     Almanya, Amerika, Uzak Doğu ve her yerde bu işbirliğinin artırılması gerektiğinden bahsedildiğini, ancak hiç bir zaman bunun altının nasıl doldurulacağından bahsedilmediğini söyleyen Yurdakul, şöyle konuştu:
     Ülkemizde gerçekten çok güzel şeyler oluyor. Çok güzel gelişmelerle iç içeyiz. Dün rüyasını gördüğümüz sanayi-üniversite, sanayi-endüstri meslek lisesi iş birliği konusunu, sadece Bitliste değil, Türkiyenin her yerinde artan bir hızla devam ediyor. Bitlis sanayi konusunda doğrusu istenilen seviyeye gelememiştir. Ama potansiyeli yüksek bir kent. Hükümetimiz bu bölgeyi, 6. coğrafi bölge olarak, kalkınmada en fazla desteklenecek yerler arasına seçti. Bir taraftan organize sanayi bölgemiz bu anlamda çalışmalarına devam ederken, öbür taraftan bu kentte kalkınma ajansımız, Avrupa Birliği Fonları ve uluslararası diğer fonlama kuruluşlarıyla, bu ilişkiyi artırmaya çalışıyoruz.
     BEÜ Rektörü Pr. Dr. Mahmut Doğru ise bu yıl 2.sini düzenledikleri Üniversite-Sanayi İşbirliği toplantısının çok önemli olduğunu söyledi.
     Doğru, şöyle konuştu:
     Önümüzdeki hafta yine bu konu çerçevesinde valimizin başkanlığında büyük bir heyetle Bursaya gidiyoruz. Bu gezinin önemli bir ayağını, bu konu oluşturuyor. Bu konuda da oradaki sanayicilerle de önemli bir adım atacağımıza inanıyoruz. Burada yapılan çalışma, önümüzdeki hafta Bursada yapılacak olan temasları birleştirdiğimizde, inanıyorum ki, üniversite sanayi işbirliğini ciddi anlamda başlatıp, önemli sonuçlar alacağız. Toplantının üniversitemize ilimize ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.
     Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı Tekin Varlık, Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Destek Programları konulu sonumu yaptı.
     Toplantıya, Vali Yardımcıları Alp Eren Yılmaz, Akif Pektaş ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER