BEÜde güneş enerjisi konferansı

BEÜde güneş enerjisi konferansı


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından güneş enerjisi konferansı düzenlendi.
     Rektörlük salonunda düzenlenen konferansta konuşan BEÜ Araştırma Görevlisi Fatih Taşdelen, güneşin 4,5 milyar yaşında ve yeryüzüne 150 milyon kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi.
     Güneş enerjisinin, son yıllarda yenilenebilir enerji kaynakları arasında en çok konuşulan konu olduğunu ifade eden Taşdelen, şöyle konuştu:
     "Güneş ışınları yüzyıllardır dünyamıza geldiği halde, bu ışınlardan yararlanılması oldukça yenidir. Birinci Dünya Savaşı sonrasında petrolün önem kazanmasıyla güneş enerjisi sadece araştırma seviyesinde kalmış. 1973 yılında enerji krizinin çıkmasıyla güneş enerjisi en çok konuşulan konu olmuş.
     Türkiyenin yenilenebilir enerji kaynakları bakımından dünyanın önemli ülkelerinden biri olduğunu bildiren Taşdelen, güneş enerjisinin en çok sıcak su temininde kullanıldığını ifade etti.
     Taşdelen, Meskenlerin ısıtılması, serinletilmesi, kurutma, yüzme havuzlarının ısıtılması, ısı pompası, elektrik elde edilmesi, tuz temini, deniz suyunun arıtılması, yapma fotosentez ve seraların ısıtılmasında güneş enerjisinden faydalanabiliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber BEÜde güneş enerjisi konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER