BEÜde öğrenci kayıtları başladı

BEÜde öğrenci kayıtları başladı -BEÜ Rektörü Prof. Dr. Doğru: -BEÜye yerleşen öğrenci sayısı ve doluluk oranı yüzde 86 civarında.


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) 2012-2013 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtları başladı.
     BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, BEÜye yerleşen öğrenci sayısına ve doluluk oranının, yüzde 86 civarında olduğunu, ek kontenjanlarla alacakları öğrencilerle doluluk oranının yüzde 90ın üzerine çıkacağını söyledi.
     2012-2013 eğitim öğretim yılı öğrenci kayıtlarının başladığını ve kayıtların birkaç gün süreceğini ve ardından mazeret kayıtlarının devam edeceğini ifade eden Doğru, şöyle konuştu:
     Okulumuz 20 Eylülden sonra eğitim öğretime başlayacak. Bu yıl yeni kampüs alanımızdaki 4 yıllık fakültelerimizde ve yüksek okulumuzda yeni bölümler de açarak eğitim öğretime başlıyoruz. Özelikle mühendislikte doğu bölgesinde sadece bir veya iki yerde olan elektrik ve elektronik mühendisliğine ek kontenjandan öğrenci almaya başlayacağız. Elektrik ve elektronik mühendisliği talep edilen ve doluluk oranı yüksek olan bir bölüm. BEÜye yerleşen öğrenci sayısı ve doluluk oranımız yüzde 86 civarında. Ek kontenjanlarla alacağımız öğrencilerle doluluk oranımız yüzde 90ın üzerine çıkacak.
     Daha önce öğrenci alamadıkları makine bölümüne de ek kontenjandan öğrenci alacaklarını ve böylelikle eğitime mimarlık ve mühendislik fakültesinde çevre, inşaat, elektrik ve elektronik ile makine mühendisliğiyle başlayacaklarını belirten Doğru, bu yıl ve geçtiğimiz yıllarda öğrenci aldıkları fen edebiyat fakültesindeki bölümlerle eğitimi sürdüreceklerini bildirdi.
     İstatistik bölümünü de açmak istediklerini, ancak Türkiyedeki doluluk oranının düşük olmasından dolayı önümüzdeki yıl genel kontenjandan öğrenci alacaklarını kaydeden Doğru, matematik, tarih ve Türk dili bölümüne de öğrenci alacaklarını dile getirdi.
     Doğru, Fizik, kimya ve biyoloji bölümünde yeterli hocamız var. Ancak Türkiye genelinde bu bölümlere öğrenci yeteri kadar gelmediği için bu bölümlerimize öğrenci alamıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üniversitemiz içinde çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu yıl sağlık yüksek okulumuzda açtığımız beslenme ve diyetitik ile sosyal hizmet bölümünde iddialıyız. Bu bölümler için verdiğimiz kontenjan kadar öğrenci geldi. Bu bölümleri tercih eden öğrencilerinde puanları oldukça yüksek dedi.
     Meslek yüksek okullarında bölüm ve öğrenci sayısını artırdıklarını ve genel olarak bütün meslek yüksek okullarında en az 5 bölüm bulunduğunu, Tatvan Meslek Yüksek Okulundaysa 11 bölümün faal olduğunu bildiren Doğru, bu yıl lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısının 464 olduğunu, ancak diğer bölümlere de öğrenci yerleştiğinde sayısının yaklaşık 700ü bulacağını dile getirdi.
     Doğru, Üniversite olarak kurulduğumuzda faal bir fakültemiz yoktu. Bu nedenle fiziki mekanlarımızı inşa ederek, hocalarımızı aldık. Bunlar oluşumları yeni tamamlanan fakülteler. Buna rağmen bu fakültelerimizin doluluk oranları yüzde 80in üzerinde. Ülke genelinde baktığımızda bu iyi bir oran diye konuştu.
     Meslek yüksek okullarına bu yıl yaklaşık 2 bin yeni öğrenci yerleştiğini, bunun dışında 7 bölüme de ek kontenjana da öğrenci beklediklerini belirten Doğru, lisans ve ön lisansta öğrenci sayısının 3 bini bulacağını kaydetti.
     Doğru, şöyle devam etti:
     Matematik bölümlerinde Türkiye genelinde bir sorun var. Türkiyedeki sadece birkaç üniversitede matematik bölümü doluluk oranı yüzde 50nin üzerine çıkmış. Ama diğer üniversitelerde doluluk oranı oldukça düşük. Üniversitemize özellikle yurt dışından öğrenciler alarak, burada eğitim ve öğretimi aksatmadan devam edeceğiz. Yurt dışından gelen öğrencilerin kayıtlarıyla ilgili olan durum netleştiğinde basınla paylaşacağız. Bu yıl üniversitemize yurt dışından büyük ilgi var. Ancak henüz tamamlanmamış bir süreç var. Yüksek Öğretim Kurulunda (YÖK) ile kontenjanı artırmaya çalışacağız ve kesin sayı belirlenecek.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜde öğrenci kayıtları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER