BEÜde ücretsiz Netcad kursu veriliyor

BEÜde ücretsiz Netcad kursu veriliyor


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesince öğrencilere ve teknik personellere ücretsiz Netcad kursu veriliyor.
     BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, Netcad projesinin üniversitenin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Teknikeri Cevdet Zeydan tarafından hazırlanarak, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına (DAKA) sunulduğunu belirtti.
     Netcad programının, üniversitenin teknik personeline ve öğrencisine, 10-28 Aralık tarihleri arasında ücretsiz olarak verileceğini ifade etti Doğru, şunları kaydetti:
     Fen Edebiyat Fakültesinde kursiyerlere, 15 gün boyunca 90 saat kurs verilecek. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek. Kurslarda sayısal halihazır harita üretimi, imar planlarının oluşturulması, kübaj hesabı, yol projelendirme en kesit-boy kesit, içme suyu projelendirme, coğrafi bilgi sistemleri, GIS ve CAD yapısında veri üretimi, yönetimi, analizler, arazi toplulaştırma, imar uygulamaları projelendirme ve kamulaştırma projelendirme eğitimi verilecek.
     Proje hakkında bilgi veren Zeydan ise, Netcad eğitimini alanların dijital ortamda proje üretebileceğini ve üretilen projeleri kontrol edebileceğini kaydetti.
     Zeydan, şunları ifade etti:
     Teknik personelin Netcad yazılımını daha profesyonel kullanmasıyla, proje üretimi, kontrol ve işgücü tasarrufu sağlanacak. Bu programla kırsal alanlarda, fen ve sanat kurallarına uygun yapılaşmanın sağlanması, Bitlis halkına sunulan altyapı hizmetlerinin daha sağlıklı ve ekonomik olarak yapılması, il sınırlarındaki yerleşik alanlarının tespiti, gerçekleştirilen altyapı hizmetlerinin koordinatlı olarak coğrafi bilgi sistemi aktarılması ile hizmetlerin koordinasyonu sağlanacak.
     Projeyle teknik personel ve öğrencilerin, sürdürülebilir yapıda proje üretebilecek seviyeye ulaşacağını kaydeden Zeydan, üretilen projelerle işlerin daha sağlıklı, hatasız ve hızlı yapılmasının sağlanacağını ifade etti.
     Zeydan, Böylece sahadaki işlerin hem projelendirilmesi hem de yapımı aşamasında veri paylaşımı işin yüklenicisi ile kontrol teşkilatına kolaylık sağlayacak. Verilen dijital ortama aktarılması ve saklanması, paylaşımı kolaylaşacak dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜde ücretsiz Netcad kursu veriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER