BEÜnün Hedef 25 Kulübü birinci oldu

BEÜnün Hedef 25 Kulübü birinci oldu


BİTLİS (A.A) - Kızılay Ulusal Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Ulusal Hedef 25 Çalıştayı kapsamında düzenlenen Slogan ve Afiş Yarışmasında, Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ) Hedef 25 Kulübü birinci oldu.
     13 Bölge Kan Merkezi arasında düzenlenen Yılın Slogan ve Afiş Yarışmasında Van Kan Merkezine bağlı olan Bitlis Eren, Muş Alparslan ve Iğdır üniversiteleri birinciliği elde etti.
     Antalyanın Kemer ilçesinde 60 üniversiteden 120 öğrencinin katılımıyla yapılan çalıştayda, BEÜyü temsillen Hakan İşçimen ve Haluk Çetiner adlı öğrenciler katıldı.
     3 gün süren çalıştayda öğrencilere, Güvenli Kan Temini Projesi, kanın yapısı ve görevleri, bağışlanan kanlara uygulanan işlemler ve testler, kampanya oluşturma yöntemi ve üniversitelerde Hedef 25 Kulüplerinin yapılanması konularında eğitim verildi.
     Çalıştay sonunda bu alanlarda çalışan katılımcılara, birer sertifika verildi.
     BEÜ Hedef 25 Kulübü Başkanı Hakan İşçimen, sağlıklı bireylerin yetişmesi ve öğrencilerin enfeksiyonlardan korunmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
     İşçimen, Düzenli kan bağışıyla, enfeksiyon riski de yıldan yıla düşmekte. Güvenli kan konusunda gençler bilinçlendirilirken, aynı zamanda bulaşıcı enfeksiyon risklerinin de en aza indirgenmesi mümkün. Bu da Hedef 25 Çalıştayları ve üniversitemizde verilen eğitimler sayesinde olmaktadır. Hedef 25 Projesi bu yönüyle de çok önemli dedi.
     BEÜ Hedef 25 Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Feyza Nazik ise, sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.
     Nazik, Ayrıca bu yıl planladığımız kan bağışı kampanyalarının yanı sıra, öğrencilerimize vereceğimiz konferanslarla kişisel gelişimlerine destek sağlayacağız. Kulüp olarak herkesten destek bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜnün Hedef 25 Kulübü birinci oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER