BEÜ öğrencileri engelli derneğini ziyaret etti

BEÜ öğrencileri engelli derneğini ziyaret etti


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) terapi ve rehabilitasyon bölümü öğrencileri, Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Bedensel Engelliler Derneğini (ASİBED) ziyaret etti.
     Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapılan ziyarette, MYO Müdürü Oktuman Hatice Öntürk ve öğretim elemanları, dernekteki engellilere karanfil dağıttı.
     Dernek Başkanı Bayram Tutgaç, kamusal alanlarda, binalarda ve araçlarda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, ayrımcılığa karşı toplumu bilinçlendiren farkındalık çalışmalarının yapılması ve yaşamın her alanda eşitlik istediklerini söyledi.
     Nitelikli eğitim olanaklarından yararlanacakları, sosyal yaşama özgürce katılabilecekleri, engelsiz bir Türkiye arzu ettiklerini kaydeden Tutgaç, imkan verildiğinde engelliler arasında olimpiyat şampiyonu sporcuların, ayağıyla resim yapan ressamların çıkabileceğini bildirdi.
     Tutgaç, MYO bünyesinde açılan engelli bakımı ve rehabilitasyon programının kendilerinde büyük bir heyecan oluşturduğu da dile getirdi.
     Ziyarette, dernek üyeleriyle işbirliği ve yapılabilecek projeler de konuşuldu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BEÜ öğrencileri engelli derneğini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER