Beyninde tümör olan Afgan çocuğa yardım

Beyninde tümör olan Afgan çocuğa yardım eli -Sivasta beynindeki tümör nedeniyle görme ve konuşma problemi yaşayan 7 yaşındaki Afgan uyruklu Mohadeseh Sadat, SYDV ve hayırsever vatandaşların desteğiyle tedavi için Ankaraya gönderildi


SİVAS (A.A) - Merve Topuz - Seyit Ahmet Eksik - Sivasta beynindeki tümör nedeniyle görme ve konuşma problemi yaşayan 7 yaşındaki Afgan uyruklu Mohadeseh Sadat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve hayırsever vatandaşların desteğiyle tedavi için Ankaraya gönderildi.
     Birleşmiş Milletler tarafından Sivasa yerleştirilen Afgan sığınmacılardan Abdulkhaleq Sadat ve Mosoumah Hashemi çiftinin ikinci çocuğu olan Mohadeseh Sadat, baş ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.
     Beyninde tümör tespit edilen Mohadesehin tedavisinin Ankarada devam etmesine karar verildi. Çocuğun tedavi masraflarını karşılayamayan ve Ankaraya gitmek için yol parası dahi olmayan Afgan aileye, Sivas Valiliği SYDV ve hayırsever vatandaşlar yardım elini uzattı. Mohadeseh, vakfın ve hayırseverlerin desteğiyle Ankaraya gönderildi.
    
     -Aile, küçük kızın tedavisi için maddi destek bekliyor-
    
     Çocuğun tedavisi için Hacettepe Üniversitesi Hastanesine başvuran aile, bundan sonraki süreçte fatura edilebilecek tedavi masrafları konusunda yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyor.
     Baba Abdulkhaleq Sadat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4,5 aydır Türkiyede bulunduklarını belirtti. 4 ay önce kızını baş ağrısı şikayetiyle Sivas Devlet Hastanesine götürdüğünü ancak her seferinde sinüzit, grip ve hava değişikliği denilerek teşhis konulamadığını anlatan Sadat, Her seferinde değişik ilaç yazdılar, gidip aldık ama hiç sonuç alamadık diye konuştu.
     Devlet Hastanesinin kızını daha sonra CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk ettiğini belirten Sadat, burada yapılan tetkikler sonucunda çocuğunun beyninde tümör tespit edildiğini aktardı.
     Doktorların ellerinden geleni yaptığını anlatan Sadat, 3 haftalık tedavinin ardından kızının Ankaraya sevk edildiğini söyledi. CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin kendilerine 400 lira tedavi masrafı çıkarttığını dile getiren Sadat, bir tanıdıktan borç alarak çocuğunu hastaneden taburcu ettiğini kaydetti.
     Sivas Valiliği SYDVnin de 500 lira yardımda bulunduğunu anlatan Sadat, bu yardımlarla Ankaraya gittiklerini söyledi.
     Çocuğunun görme ve konuşma problemi yaşadığını, baş ağrısı nedeniyle geceleri uyuyamadığını belirten Sadat, İyileşmezse, tedavi edilmezse felç de olabilir dedi.
     Sadat, Ankaradaki tedavi masrafları konusunda yetkililerden yardım istedi.
     Baş ağrısı nedeniyle sürekli ağlayan Mohadesehin bakımını yapan annesi Mosoumah ise kızının kısa sürede sağlığına kavuşmasını diledi. Anne Mosoumahın da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Beyninde tümör olan Afgan çocuğa yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER