Beypazarından kısa kısa

Beypazarından kısa kısa -Kaymakam Kaya ve Belediye Başkanı Özalp, bakkallarla buluştu


ANKARA (A.A) - Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ve Belediye Başkanı Cengiz Özalp, Bakkallar ve Bayiler Odası yönetim kurulu ve üyeleriyle biraraya geldi.
     Atatürk Parkında düzenlenen toplantıya Kaymakam Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Cengiz Özalp ile birlikte İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Beytullah Ertan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özer Kasap, Vergi Dairesi Müdürü H. İbrahim Özkum, Oda Başkanı Ömer Koçer ile oda üyeleri katıldı.
     Toplantıda esnafın sorunlarını dinleyen Kaymakam Kaya, bir süredir esnafla toplantılar yaptıklarını ve ilçenin ana sorunlarını belirlediklerini söyledi.
     Kaya, İlçede trafik sorunu, park sorunu had safhada. Eski çarşı içine araç girişini ve parkını yasaklayacağız. Esnaf olarak sizlerde ürünlerinizi artık belirlenen saatlerde dükkanlarınıza indirmeniz gerekecek. Çünkü günün her saatinde ürün indirilmez. Ayrıca bu şekilde trafik keşmekeşliğini ortadan kaldıracağız dedi.
     Başkan Özalp ise esnaftan dükkanlarının önünü temiz tutmalarını isteyerek, belediyenin 15 temizlik işçisinin kentin tüm temizliğini yapmakta zorlandığını, bu nedenle herkesin temizliğe yardımcı olmasını beklediklerini söyledi.
    
     -BTOda kurs-
    
     Beypazarı Ticaret Odası (BTO), ilçe turizminde daha ehil kişilerin rehberlik yapmaları konusunda, ilçenin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi projesi kapsamında turist rehberliği ve girişimcilik kursu eğitimi verilmesi konusunda kurslar açacak.
     BTOnun, Ankara Kalkınma Ajansı Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı kapsamında yürüttüğü, Gelenekten Geleceğe Beypazarı Projesinin tanıtım faaliyetleri arasında yer alan ve inşası tamamlanan Turizm Danışma Ofisinde gönüllü olarak görev almak isteyen turist rehberlerine yönelik rehberlik eğitimi verileceği, diğer bir kursun ise, yine aynı proje kapsamında, turizm sektöründe hizmet veren veya turizm sektöründe yeni işletme kurmak isteyenlere yönelik, Girişimcilik ve Pazarlama Kursu açılması yönünde çalışma başlatıldığı ve başvuruların sürdüğü kaydedildi.
    
     Muhabir: Yaşar Tonbak
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Beypazarından kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER