Beypazarından kısa kısa

Beypazarından kısa kısa -Ticaret Odası Başkanı Necdet Çalışkan: -Ürünlerimize coğrafi patent alıyoruz


ANKARA (A.A) - Beypazarı Ticaret Odası Bakanı Necdet Çalışkan, Beypazarının yerel ürünlerine coğrafi patent almaya çalıştıklarını ve ilk olarak Beypazarı kurusunun coğrafi patentinin onayladığını söyledi.
     Çalışkan, gelenek haline gelen ve sadece Beypazarında üretilen kuruya coğrafi patent verilmesinin onaylanmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti.
     Beypazarında birçok ürünün üretildiğini ve bunların hepsine patent alınması yönünde ticaret odası olarak girişimde bulunduklarını ifade eden Çalışkan, Pekmez sucuğu, güveç, baklava gibi ürünlerimize de patent alınması halinde, patentli ürünler, ilçenin tanıtımına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır dedi.
     Çalışkan, Beypazarının tanıtımı ve turizmine katkı sağlaması için ticaret odası olarak mobil tır hazırladıklarını ve tırın yakında Türkiyeyi dolaşarak, Beypazarını tanıtacağını bildirdi.
     Tanıtımlar sayesinde ilçeye daha fazla turist çekilmesinin hedeflendiğini aktaran Nejdet Çalışkan, ilçe turizmini 12 aya yaymak istediklerini ve hafta sonları yoğun olan turistin ilçeyi haftanın her günü ziyaret etmesi için çalıştıklarını dile getirdi.
     Turizm tanıtma ve danışma ofisinin kendileri tarafından yaptırıldığını vurgulayan Çalışkan, Ne yapıyorsak Beypazarının turizmine yönelik ve hedefimiz Beypazarını ziyaret eden turist sayısını 400-450 binlerden 1 milyona çıkarmak dedi.
    
     -Beypazarında baca temizliği uyarısı
    
     Beypazarı Belediyesi İtfaiye Amiri Aydın Akkaşoğlu, havaların tam anlamıyla soğumasını beklemeden bacaların kontrol ettirilip, temizlenmesi gerektiği uyarısında bulundu.
     Akkaşoğlu, yaptığı açıklamada, havaların tam anlamıyla soğumasını beklemeden, bu günlerde sobalar kurulmadan ve kaloriferler yakılmadan mutlaka bacaların temizlenması ve kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.
     Karbonmonoksit zehirlenmeleri ve kış aylarında çıkan yangınların önemli bir bölümünün, bacaların tıkanması sonucu meydana geldiğini ifade eden Akkaşoğlu, bunun ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
     Akkaşoğlu, vatandaşların kendi yöntemleriyle bacaya bir şey dökerek, yakarak, içeriye bir ağırlık uzatarak bacayı açmaya çalışmasının yanlış olduğuna dikkate çekerek, baca yangınlarından korunmanın tek yolunun işletmelerde 4-6 ayda, daire ve apartmanlarda ise yılda en az bir kere bacaların temizletilmesinin önemli olduğunu bildirdi.
     Akkaşoğlu, özellikle ilçenin eski bir yerleşim birimi olması nedeniyle, durumun daha da hassasiyet kazandığını, meydana gelebilecek yangınlarda tarihi konakların, evlerin zarar görebileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Yaşar Tonbak
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Beypazarından kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER