Beypazarı, Fransızların ilgi odağı oldu

Beypazarı, Fransızların ilgi odağı oldu


ANKARA (A.A) - Beypazarı ilçesi bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
     Türkiyenin turizm potansiyelinin önemli ölcüde artması ile birlikte tarihi mekanlar ve doğal güzelliklerin tanıtımı ve turizm potansiyelinin arttırılması çalışmaları da hız kazandı.
     Bu kapsamda tarihi evleri, konakları ve doğal güzellikleri ile Ankaranın turizm potansiyeli en yüksek ilçelerinden biri olan Beypazarıda, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladı.
     Bayram dönemleri ve kısa tatillerde daha çok yerli turistleri ağırlayan ilçe, son dönemlerde yabancı turistlerin özellikle de Fransızların ilgi odağı oldu.
     Fransada bir firmanın, Türk seyahat acentesi ile yaptığı anlaşma doğrultusunda, Fransızların Beypazarının da tur kapsamına alındığı, Fransızların Beypazarını görmek için her hafta ilçeye gelecekleri belirtildi.
     Daha önce Beypazarına gelen Fransız turistlerin, İnönü vadisinde 12 kilometrelik doğa yürüyüşü yaptıkları, ilçenin tarihi mekanlarını gezdikleri, tarihi konaklardan birinda ağırlandıkları ve turdan oldukça memnun kaldıkları belirtildi.
    
     Muhabir: Yaşar Tonbak
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Beypazarı, Fransızların ilgi odağı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER