Beyşehirde ağlar sazanla doldu

Beyşehirde ağlar sazanla doldu -Konyanın Beyşehir ilçesinde balıkçılar, av yasağının sona ermesiyle birlikte sezonun ilk balıklarını avlamanın mutluluğunu yaşadı


KONYA (A.A) - Yeni avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte Konyanın Beyşehir ilçesinde balıkçılar göle açılıp sezonun ilk balıklarını avladı.
     Geçimlerini Beyşehir Gölünde su ürünleri avlayarak sağlayan balıkçılar, avlanma sezonunun başlamasıyla birlikte teknelerini göle indirip ağlarını sulara serdi.
     Balıklarla dolan ağları toplayabilmek için sabahın erken saatlerinde tekrar göle açılan balıkçıların yüzü, yeni sezonun ilk balıklarının kasaları doldurmasıyla güldü.
     Balıkçı Abdullah Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün saat 17.00 itibariyle teknelerin göle açıldığını ve ağların atıldığını söyledi.
     Bu sabah da ağlara vuran balıkların sahile getirildiğini dile getiren Kurt, İri sazan balığı beklememize rağmen şu an tutulan balıklar orta büyüklükte. Bu konuda gelecekle ilgili ümitlerimiz yüksek dedi.
     Balıkçı Ali Özel ise yeni sezonun ilk gününün verim yönünden güzel geçtiğini belirterek, Şu an göl eski seviyesini andırıyor. Gölün durumu iyi, gelecekten umutluyuz. Gölün şişmesi, eski günleri andırması güzel. Balık alanı da çok genişledi diye konuştu.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Beyşehirde ağlar sazanla doldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER