Beyşehirde haşereyle mücadele çalışmaları yoğunlaştırıldı

Beyşehirde haşereyle mücadele çalışmaları yoğunlaştırıldı


KONYA (A.A) - Beyşehirde yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte haşerelere karşı mücadele yoğunlaştırıldı.
     Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, havaların ısınmasının ardından sorun haline gelen haşerelerle mücadele konusuna ayrı bir önem verdiklerini söyledi.
     Mart ayının ilk haftalarından itibaren özellikle sivrisinekle mücadele konusunda önlem almaya başladıklarını belirten Taşcı, şunları kaydetti:
     Larva üremesi olmaması için bu yıl erkenden bu mücadeleye giriştik. Her yıl olduğu gibi bölgemizdeki bütün bataklık alanlar, su birikintileri ve bununla ilgili sıkıntı yaratabilecek tüm alanlarda çalışma başlatıldı. Bizim bölge olarak en büyük sıkıntımız, uçkun dediğimiz küçük sinekler. Göreve geldiğimizden beri sivrisinek konusunda herhangi bir sıkıntımız olmadı. Ancak, uçkunla mücadelede çok fazla sıkıntı yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı yetkililerimizle görüşmelerimizde, göl çevresinin uçakla ilaçlanması gerektiğini, Beyşehir Belediyesi olarak bu konuda tek başına bir mücadelenin yeterli gelmediğini anlatmaya çalıştık. Tarım Bakanlığının da bu işe müdahale etmesi gerektiği yönünde görüş belirtilmeye başlandı. Konya milletvekillerimiz de bu konu üzerinde önemle duruyor. Beyşehir bir turizm bölgesi olduğuna göre, bu konu daha da önem kazanıyor. O halde göl çevresinde ilgili tüm kurumlarla işbirliği halinde topyekün bir mücadele ile bu sorunu kökten çözeceğimize inanıyoruz.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Beyşehirde haşereyle mücadele çalışmaları yoğunlaştırıldı ... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER