Beyşehirde organik tarım atağı

Beyşehirde organik tarım atağı


KONYA (A.A) - Beyşehir Gölü Havzasını organik tarıma açacak tarımsal faaliyetler için ilk adımların atıldığı bildirildi.
     Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü Havzasında organik tarım faaliyetlerini yaygınlaştırabilmek amacıyla ilk adımı attıklarını dile getirdi.
     Karşıyaka, ilçeye bağlı 4 belde merkezinde konuyla ilgili eğitim toplantıların düzenlendiğini belirtti.
     Bu toplantılar çerçevesinde Üzümlü beldesinde organik ceviz, Akçebelen beldesinde organik kiraz, elma, fasulye ve patates, Yenidoğan beldesinde organik vişne, Sevindik beldesinde ise organik elma, çilek ve erik üretimi konularının ağırlıklı olarak ele alındığını vurgulayan Karşıyaka, şunları kaydetti:
     Projeye dahil olan tüm çiftçilerimizin sertifikasyon masraflarının tamamı il müdürlüğümüz tarafından karşılanacaktır. Çiftçilerimiz, yetiştirdikleri organik sertifikalı ürünleri Konyada açılan organik pazarda doğrudan pazarlayabilecektir. Üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim şekli olan, güvenilir ve sağlıklı gıdanın bir anlamda temelini oluşturan organik tarımın toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumayı amaçlamaktadır.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar / Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Beyşehirde organik tarım atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER