Beyyazıdaki olaylar

Beyyazıdaki olaylar -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: İşleyen hukuk kuralları var, hak ve adalet var. Çok kişinin haksız talebi, karşılarında bir kişi dahi olsa haklı talebin önünde değildir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Beyyazı beldesinde bazı vatandaşların taş ocakları için yol yapımını engellemeye çalışmasına ilişkin, İşleyen hukuk kuralları var, hak ve adalet var. Çok kişinin haksız talebi, karşılarında bir kişi dahi olsa haklı talebin önünde değildir dedi.
     Balkanlıoğlu, bir etkinlik sonrası gazetecilerin, taş ocaklarına yol yapımı sırasında belde halkıyla güvenlik güçleri arasında yaşanan olaylarla ilgili sorusu üzerine, Türkiyenin bir hukuk devleti olduğunu ve hukukun gereklilikleri yönünde hareket ettiklerini bildirdi.
     Hak ihlallerinin dava açma ya da şikayetçi olma yoluyla çözümlenebileceğini belirten Balkanlıoğlu, Suç işlenirse savcılığa, adliyeye başvurursunuz. Oralar olmazsa Valiliğe başvurursunuz. Buralardan bir netice alınmaz ise daha üst merciler var, oralara başvurursunuz diye konuştu.
     Ben haklıyım, hiçbir yere başvurmam ya da Başvurularım reddedilse de haksız olsam da zorbalık, kaba kuvvet yoluyla hakkımı alırım, taşlarım, döverim, öldürürüm gibi yaklaşımlara hukuk devletinde yer olmadığını dile getiren Balkanlıoğlu, herkesin hukuk kurallarına uyması gerektiği uyarısında bulundu.
     Beyyazıda belde sakinlerinin daha önce de taş ocaklarından zarar gördüklerini iddia ederek kamyonların yolunu kestiğini, araçlara zarar verip şoförleri darp ettiğini anımsatan Balkanlıoğlu, bununla ilgili üniversiteden uzmanlar ve çevre mühendislerine incelemeler yaptırdığını anlatarak, Bazı taş ocağı işletmecilerinin yasal koşulları zorladığını, alanları dışına çıktığını, fazla patlayıcı kullandığını tespit ettik. İşletmeye 60 bin lira para cezası uyguladık. Ancak verilecek ceza bellidir. Şartlara uymadı diye faaliyetleri men edilir, kapatılır veya kapısına mühür vurulur mu- ifadelerini kullandı.
    
     -Haklarını hukuki yollardan aramaları konusunda uyardık-
    
     Taş ocaklarından zarar gördüğünü öne süren belde sakinlerine, mahkemeye başvurmalarını ve zararlarını tespit ettirerek karşı taraftan talep etmeleri önerisinde bulunduklarını bildiren Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     (Zarar gördüğünü iddia edenler haklarını arasın, işletmenin ruhsatının iptaline yönelik dava açsın, ben de yanınızdayım) diye daha önce de söyledim. Madenciler ellerinde ruhsat olduğu sürece hukukun gereği işletmelerini çalıştırır. Madencileri de belde sakinleriyle barış içerisinde iş yapmaları, diyaloğa girmeleri ve birbirlerini dinlemeleri konusunda uyardım. Belde sakinleri, Biz madenleri kesinlikle çalıştırmayız diyorlar ama çalışma ruhsatları var. Belde sakinlerini, haklarını hukuki yollardan aramaları konusunda uyardık. Tarlalarımızın, evlerimizin arasından kamyon geçiyor, rahatsız oluyoruz dediler, biz de buna karşı dağın kenarından yol yapmak istedik, bunu da engellemek istediler. Haklı kimse güçlü odur. Koskoca bir belde, iki kişiye karşı neden savunulmuyor- deniliyor. İşleyen hukuk kuralları var, hak ve adalet var. Çok kişinin haksız talebi, karşılarında bir kişi dahi olsa haklı talebin önünde değildir.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Beyyazıdaki olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER