Bigadaki kuvvetli yağış

Bigadaki kuvvetli yağış -Kaymakam Genel: Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından acil ödenek talebinde bulunduk


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Kaymakamı Fatih Genel, ilçede meydana gelen selde zarar gören köylerde ön hasar tespit çalışmalarının sona erdiğini belirterek, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından acil ödenek talebinde bulunduk dedi.
     Genel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, selden en fazla etkilenen Koruoba, Sinekçi, Güvemalan ve Hacıpehlivan köylerinde ön hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını, acil ödenek talebinde bulunduklarını söyledi.
     Yaşanan sel nedeniyle Koruoba ve Sinekçi köyünde iki kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Genel, Koruoba, Sinekçi, Güvemalan ile Hacıpehlivan köylerinde toplam 3 evin oturulamaz hale geldiğini kaydetti.
     Bu köylerde 20 samanlık ve ahırın yıkıldığını, 14nün de kullanılamaz durumda olduğunu belirten Genel, 6 büyükbaş hayvanın da telef olduğunu bildirdi.
     Sel felaketinden etkilenen köylerde, ilçe ve belde belediyelerine ait arazözler ile Biga Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekiplerinin temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Genel, Ön hasar tespit çalışmalarının ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından acil ödenek talebinde bulunduk diye konuştu.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bigadaki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER