Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Öğrenciler ağız ve diş sağlığı ile sağlıklı beslenme konusunda oyunla eğitildi


ÇANAKKALE (A.A) - Bigada, öğrenciler ağız ve diş sağlığı ile sağlıklı beslenme konusunda oyunla eğitildi.
     Biga Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladığı ağız ve diş sağlığı ile sağlıklı beslenme konulu tiyatro gösterisi Leman Başarı Anaokulunda öğrencilere sunuldu.
     Biga Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Meryem Canakay, ilçedeki anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.
     Canakay, okulun öğrencileri ile hemşirelik bölümü öğretmenleri Sinem Erbaş ve Sema Boylunun iki ayda tiyatro gösterisi hazırladığını belirterek, oyunda sağlıklı beslenmede sebzelerin yararlarından söz edildiğini, hamburgerin daha az tüketilmesinin önemine değinildiğini, diş fırçası kullanıma konusunda bilgi verildiğini kaydetti.
    
     -Satranç turnuvası-
    
     Bigada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla satranç turnuvası düzenlendi.
     Biga Belediyesi Ada Bilgi Kültür ve Sanat Evinde başlayan turnuvaya ilkokulların 1 ve 2. sınıflarından 24 öğrenci katıldı.
     Tevfik Emin Başarır İlkokulu öğretmeni Mehmet Can, 3 gün sürecek turnuvada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri sırasında verileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER