Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -Biga Ovası Sulama Birliğinin meclis toplantısı yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Ovası Sulama Birliğinin meclis toplantısı yapıldı.
     Birlik Başkanı Nejdet Irak, Biga Ticaret Borsasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2012 yılı sulama sezonunun 9 Mayısta başladığını ve halen devam ettiğini söyledi.
     Irak, yılı sulama sezonunda 70 milyon metreküp su kullanıldığını, bu suyla 60 bin 154 dönüm arazinin sulandığını belirterek, "2013 yılı sulama sezonunda çiftçilerimize suyun sağlıklı şekilde ulaşmasını sağlamak için ana ve yavru kanalların temizliğini yapmaktayız" dedi.
    
     -Kütüphane açılışı-
    
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Ağaköy Yerleşkesinde oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.
     Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin en büyük fakülte kütüphanesinin açılışını yaptıklarını belirterek, belediye tarafından yaptırılan kütüphanenin bin 500 metrekarelik alana 2 katlı olarak inşa edildiğini, maliyetinin 1 milyon lira olduğunu kaydetti.
     ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise üniversitelerin "tabela üniversitesi" olarak kalmaması için kitap, bilgi ve internetin önemli olduğuna işaret ederek, "Bilgiye rahatlıkla ulaşılabilecek kütüphanede 50 bin 500 kitap, binlerce dergi bulunuyor. 250 bin kitap kapasitesi bulunan kütüphaneye yüzlerce kitap geliyor" dedi.
     Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı.
     Törene, Kaymakam Fatih Genel, Biga İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Hamit Palabıyık, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, belediye başkanları, daire amirleri ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER