Biganın marka şehir yapılması

Biganın marka şehir yapılması


ÇANAKKALE (A.A) - Zirve Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, Biga İş Adamları Derneği (BİAD) üyelerine, Biganın marka şehir haline getirilmesi için neler yapılması konusunda bilgiler verdi.
     Tanıtım ajansı sahibi de olan Çelik, Biganın tarihi dokusu kadar, domatesi, biberi, sütü, havası, balığı, kekiği ve insanının da bir değer olduğunu vurguladı.
     Ülkemizdeki turizm şehirlerinin markalaşma çalışmalarını yapıyorlar, bizler de Çanakkaleliyiz. Bigamız da Çanakkalenin giriş kapısı diyen Çelik, her yıl gelen milyonlarca turistin ilçeden geçtiğini söyledi.
     Gelen turistlerin ilçede konaklamasını sağlayarak maddi ve manevi katkı sağlanabileceğine işaret eden Çelik, 250 bin şehidimizi ziyaret etmek isteyen 2 milyona yakın kişi, Bigadan geçiyor. Çanakkale Savaşlarında önemli yer tutan Gümüşçay ve Karabiga beldelerimizde bulunan hastanelerimizi görmeye yüzlerce otobüsü buraya getirebiliriz dedi.
     Çanakkalenin, turizmde markalaşması konusunda marka değerlerini tespit ettiklerini, aynı uygulamayı Biga için de yapabileceklerini belirten Çelik, şöyle konuştu:
     Minia Çanakkaleyi Bigamıza kazandırdığımızda onlarca otelin burada açılmasının yolunu açabiliriz. Karabiga, bölgemiz için çok önemli. Yine Bigamızın ortasından geçen Kocabaş Çayımızı botanik parkı olarak yaptığımızda, buradaki kuş çeşitliliğini Japonyadaki botanik parkından daha ünlü yapabiliriz. Şu anda bir marka değeri yok, çünkü biz bunun üzerini örtmüşüz. Bunu başardığımızda Bigaya büyük bir miras bırakabiliriz. Çevirmemizi, köftemizi, peynir tatlımızı, helvamızı satma garantisi veriyorum. Seyahat acentelerine bunu anlatıyorum.
    
     Muhabir : Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Biganın marka şehir yapılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER