Bigaya 3 yeni fakülte önerisi

Bigaya 3 yeni fakülte önerisi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu, Bigaya 3 yeni fakülte kurulması önerisini kabul etti.
     ÇOMÜden yapılan açıklamaya göre, karar Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) gönderildi. Önerilerin kabulü halinde Bigaya veteriner, teknoloji ve işletme fakülteleri kurulacak.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Biganın üniversiteye önem veren bir bölge olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Biga ve Bigalılar başından beri üniversitesine destek vermeye çalışıyor. Ağaköy yerleşkemizde şu an bir fakülte ve bir de yüksekokul var. Meslek yüksekokulumuzu da bu yerleşkemize taşıdığımız zaman yerleşkemizin öğrenci sayısı 10 bine yaklaşacak. Senatonun 3 yeni fakülte önerisinin kabul edilmesi halinde ise Ağaköyde 4 fakülte, bir yüksekokul, bir de meslek yüksekokulu olacak. Böylece Bigadaki öğrencilerimiz üniversite ortamını daha rahat soluyabilecekler. Büyüme bu bölgedeki eğitim ve öğretim yatırımlarına da yansıyacaktır.
     Önerilen 3 fakültenin bölgenin ihtiyaçları düşünülerek tespit edildiğini ifade eden Laçiner, yeni fakülte kurmanın çok büyük zorlukları olduğunu, buna üniversiteyi geliştirmek ve Bigaya olan desteklerini artırmak için seve seve katlanacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bigaya 3 yeni fakülte önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER