Biga Meslek Yüksekokuluna 2 yeni program

Biga Meslek Yüksekokuluna 2 yeni program daha açıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde, Elektrik ve Enerji Bölümüne bağlı olarak Elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtım programı ile Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü bünyesinde de Metalurji programı açıldı.
     Her iki programa, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ek kontenjanla toplam 53 öğrenci alındı.
     Biga Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar, yaptığı açıklamada, Türkiye ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda, nitelikli ve donanımlı mezunlar yetiştirmek amacıyla 2 program için Yüksek Öğretim Kurumundan (YÖK) onay alındığını söyledi.
     Biga Meslek Yüksekokulunda, 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibariyle 10 bölüm başkanlığına bağlı olarak 19 programda, 14 örgün ve 5 ikinci öğretim olmak üzere toplam bin 421 öğrenci ile eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam edildiğini belirten Tayyar, okulun kurulduğu günden günümüze kadar toplam 3 bin 908 mezun vererek, ülke ve bölge kalkınmasına önemli hizmetlerde bulunduğunu bildirdi.
     Biga Meslek Yüksekokulunun giderek geliştiğini ve büyüdüğünü ifade eden Tayyar, yeni açılan programların stratejik önemine ve günümüzdeki gelişimine dikkat çekti.
     Tayyar, gerek demir çelik sektörü gerekse elektrik enerjisi üretimiyle ilgili alanda nitelikli, aranan ve iş bulabilen mezunlara ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Biga Meslek Yüksekokuluna 2 yeni program Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER