Biga TSO Başkanı Yaşar:

Biga TSO Başkanı Yaşar: -Odamız üyelerimizin destekleriyle güçlenerek, başarılarını arttırmaktadır


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Tunçay Yaşar, odanın, üyelerin destekleriyle güçlenerek, başarılarını artırdığını söyledi.
     Yaşar, odada düzenlediği değerlendirme toplantısında, 2009 yılında göreve geldikleri günden bu yana birçok ilke imza attıklarını bildirdi.
     Odanın, kurulduğu 1973 yılından bu yana bölge ve ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağladığını, üyelerin destekleriyle güçlenerek, başarılarını arttırdığını dile getiren Yaşar, Odamız, son dönemde en başarılı odalardan biri konumuna yükselmiştir. Bu bağlamda, gerek ülke içinde ve gerekse ülke dışında tanınır hale gelmiştir dedi.
     Yaşar, görev yaptıkları süreçteki çalışmaları konusunda şu bilgileri verdi:
     Biga Ticaret ve Sanayi Festivali, son iki yıldır ulusal çapta bir fuar hüviyeti kazandı. 2010 yılında uygulanmaya başlayan ve iki yıldır devam eden Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesiyle 9 farklı kursta teorik eğitim gören 404 kursiyerden 186sının istihdam edilmesi sağlandı. UMEM Projesiyle Biga Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin makine ve teçhizat eksiklikleri giderilmiştir. Eğitim konusuna önem verilerek üyelerimizin talepleri doğrultusunda eğitimler düzenlenmiştir. Odamızın yapmış olduğu hizmetler TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından denetlenerek, 2010 yılında uygulanmaya başlayan akreditasyon kılavuzundaki puanlama sistemine göre B seviyede puan aldı. Biga TSO yeni hizmet binasının kaba inşaatı 7 ay gibi kısa sürede tamamlandı.
     Toplantıya, Biga TSO Meclis Üyesi Zekai Baş, Doğtaş Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Doğan da katıldı.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Biga TSO Başkanı Yaşar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER