BİGMEVden Bosna Herseke yatırım çağrısı

BİGMEVden Bosna Herseke yatırım çağrısı -BİGMEV Yönetim Kurulu Başkanı Çilek: Balkanlarda, Avrupaya yakın bir yerde iş yapmak istiyorsanız en güzel yer, Bosnadır. Onlarca sektörde, yüzlerce karlı proje var -Türkler iş bil


BURSA (A.A) - Büşra Nur Özcan - Bosna-Hersekin Bursa Fahri Konsolosu ve Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV) Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, Balkanlarda, Avrupaya yakın bir yerde iş yapmak isteyenler için en güzel yerin Bosna-Hersek olduğunu, onlarca sektörde yüzlerce karlı projenin yatırımcıları beklediğini bildirdi.
     Çilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruma iletilen projeleri değerlendirerek en uygun olanlarının uygulanması aşamasında, Bosna Hersek ve Türkiye arasında bağlantı kurduklarını belirtti.
     Türk iş adamlarının Bosna Herseki unuttuğunu ifade eden Çilek, Balkanlarda, Avrupaya yakın bir yerde iş yapmak istiyorsanız en güzel yer, Bosnadır. Onlarca sektörde, yüzlerce karlı proje vardır. Bu projeleri değerlendirin. Türkler iş biliyor, kabiliyetli, girişimci insanlar. Bosna Hersekte de eğitimli insanlar, bereketli topraklar var. Bu iki kombinasyonu birleştirirsek çok güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyorum diye konuştu.
     Bosna Hersekin son bir yıldır dışarıya açılmaya başladığını, Türk yatırımcıların Bosnada iş yapmak istemesi halinde 2 yıl geri ödemesiz, 10 yıl ödemeli çok düşük faizli, faizsiz denebilecek miktarda krediler olduğunu belirten Çilek, ülkede istihdam ve iş yapılmasına katkıda bulunacak Türk iş adamlarının bu krediden faydalanabileceklerini vurguladı.
     Çilek, Gaziantep, Hatay, Konya gibi çeşitli şehirlerden birçok iş adamının ve yatırımcının BİGMEVe ulaştığını ve yardım istediğini belirterek, şöyle konuştu:
     Kimi orada göz hastanesi yapmak için, kimi tüp bebek merkezi, kağıt fabrikası, kimi çimento fabrikası, alabalık tesisi yapmak için başvuruyor. Kimi de geniş arazilerde meyve üretiyor, Avrupaya ihracat yapmak için. Biz, bunlara arayüz oluyoruz. Bizim hassasiyetimiz, arayüz olurken projeleri, kurumlar üzerinden yürütüyoruz. Projeleri en uygun en yetkili kişilerle buluşturup doğru yerden bilgi ve ruhsat almayı sağlıyoruz. Aynı zamanda da Bosna Hersekin her tarafını kucaklamaya çalışıyoruz. Sadece Saraybosna değil, yatırımcıların Tuzlaya da Bihaça, Banya Lukaya, Doboya da gitmesini istiyoruz. Dolayısıyla böyle geniş bir çerçevede Bosna Hersekin tamamına bu yatırımları yaymak için uğraşıyoruz.
    
     -Bosna Hersekte organik tarım yatırımı-
    
     Bosna Hersekte, tarımla ilgili işe yatırım yaptığına da değinen Çilek, şu bilgileri verdi:
     Organik tarım işi, hiç aklımda yokken karlı olunca dayanamadım, çünkü bizim ilişkide olduğumuz birçok firma, yatırımlar yapıyor. Onlardan özendik. Daha da büyüteceğiz. Hatta McDonaldsa orada ürünler veriyoruz, anlaşmamız var. Şimdi Balkanlar McDonaldsa verirken artık Avrupadaki McDonaldslara da marullar, çeri domatesler, biberler, birçok salata malzemeleri vereceğiz. Güzel bir başlangıç oldu. Bu işe başlayalı yaklaşık bir buçuk yıl oldu. Gayet memnunuz ve hatta işleri büyütüyoruz.
    
     -Bosna sizi çağırıyor-
    
     BİGMEVin 35i Bosna-Hersekli, 32si Türk 67 üyesi bulunduğunu, amaç ve hedeflerine uygun projelerin hayata geçirilmesi sağlamak amacıyla, Projesini arayan yatırımcı, yatırımcısını arayan proje sloganıyla www.bosnasizicagiriyor.com adresini kurduklarını anlatan Çilek, siteye herkesin müracaat ettiğini bildirdi.
     Çilek, müracaatları ve yeni fikirleri değerlendirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Çeşitli müracaatlar oluyor. Bosna Hersekte nasıl bir şirket kurarım, hangi sektörlerde fırsatlar var, yatırım teşvikleri nelerdir- diye soran var. Orada akrabamı nasıl bulurum- diye de müracaat eden var. Benim orada akrabalarım var, lakabım da şu, bize şunu derlermiş. Onları nasıl bulurum- diyorlar. Bir projem var, onu Bosna Hersek için uygulayabiliriz diyen de akrabasını bulmak isteyen de yatırım yapmak isteyen de müracaat ediyor. Çok anlamlı projelerin içerisindeyiz ama daha çok iş kadınları için hazırlanan projeler ilgi çekiyor ve onlara hazırlık yapıyoruz. Bosna Hersekteki iş kadınlarına özel, onlara sinerji oluşturacak projeleri tamamlamaya çalışıyoruz. Kasabalarına, köylerine ve evlerine bir iş götürme çerçevesinde çalışıyoruz.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber BİGMEVden Bosna Herseke yatırım çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER