BİKten Medya Okur Yazarlığı semineri

BİKten Medya Okur Yazarlığı semineri


VAN (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Van Şube Müdürlüğü tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Aile Eğitim Programı kapsamında, bir grup eğitimciye Medya Okur Yazarlığı semineri verildi.
     Edremitteki Çocuk ve Gençlik Merkezinde (ÇOGEM) seminer veren BİK Van Şube Müdürü Yahya Öylek, iletişim, kitle iletişimi, medyanın türleri, medyanın işleyişi ve bunu sağlayan aktörler, medya içeriği ve oluşum süreci, medyanın dili, internet medyası, medya, şiddet ve cinsellik, medya ve toplum, internet ve çocuk, internet ve televizyon, medya okur yazarlığı konularını anlattı.
     Kitle iletişim araçlarından oluşan medyanın, artık bireylerin vazgeçilmezleri arasında yer aldığına dikkat çeken Öylek, doğru kullanıldığında faydalı olan medya araçlarının, gerektiğinden fazla zaman ayrıldığında ise önü alınmaz zararlara yol açabileceğini söyledi.
     Günümüzde evlerin salon ve oturma odalarında başköşesini işgal eden televizyonun, aile bireyleri arasında iletişim sorunlarına yol açmaya başladığını bildiren Öylek, şunları kaydetti:
     Aile sohbetlerinin yerini televizyon aldı. Akşam saatlerinde baba, haberleri veya tartışma programını, anne sürekli takip ettiği diziyi, evin genci spor veya eğlence programını, çocuk ise çizgi film izlemek ister. Farklı tercihler kimi zaman aile ortamında sorunlara neden olur. Farklı tercihler sebebiyle kimi aileler, evlerindeki televizyon sayısı 2 veya 3 çıkarıyor. Bu da aile bireyleri arasında iletişimsizliği, ilgisizliği, çatışmayı ve huzursuzluğu beraberinde getirmekte.
     Günümüzde medya araçlarından en büyük zararı çocukların gördüğünü dile getiren Öylek, özellikle televizyon ve internet kullanımının çocuklar ve ergenler üzerindeki olumsuz etkilerinin bulunduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BİKten Medya Okur Yazarlığı semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER