BİK Genel Müdürü Atalay, Sivasta:

BİK Genel Müdürü Atalay, Sivasta: "Hiçbir gazetenin kapatılmasını istemeyiz ve buna karar veremeyiz. Bir gazetenin kapanması, bir ocağın sönmesidir" -"Her görüşten insanın özgürce yazabildiği gazetelerin olması bizi sevindirir


SİVAS (A.A) - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Hiçbir gazetenin kapatılmasını istemeyiz ve buna karar veremeyiz. Bir gazetenin kapanması, bir ocağın sönmesidir" dedi.
     Sivastaki yerel gazetelerin temsilcileriyle Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya gelen Atalay, yaptığı konuşmada, sloganlarının "Yük olmaya değil, yük alamaya geliyoruz" olduğunu belirtti.
     Çok sesliliği sadece şehirlerde değil, her yerde sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Atalay, daha güçlü bir basın istediklerini söyledi. Reklam pastasını çok önemsediklerini, amaçlarının gazeteleri ve gazetecileri kontrol etmek olmadığını vurgulayan Atalay, gazetelerin ekonomik açıdan daha bağımsız olmasını ve daha iyi habercilik yapmasını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Bu sebeple buradayız, hep yanınızda olacağız" ifadesini kullandı.
     Sivas basınının, güçlerini birleştirerek ciddi bir adım attığına dikkati çeken Atalay, "Hiçbir gazetenin kapatılmasını istemeyiz ve buna karar veremeyiz. Bir gazetenin kapanması, bir ocağın sönmesidir" diye konuştu.
     Atalay, gazetecilerin daha iyi maaşla ve daha iyi şartlarda çalışmasını istediklerini söyledi. Sivas basınının, var olan renkli yapısını ve çok sesliliği kaybetmeden daha da güçlenmesini arzuladıklarını ifade eden Atalay, şunları kaydetti:
     "Her görüşten insanın özgürce yazabildiği gazetelerin olması bizi sevindirir. Biz diyoruz ki yalan habercilik ortadan kalksın, Anadolunun destanını yazan siz arkadaşlarımızın da önü açılsın. Sivasın ilan pastası belli. Bu ilan pastasını daha az gazete bölüşürse daha güçlü çıkarlar, daha iyi gazetecilik yapılır, daha iyi maaş verilir. Ben sizin başaracağınıza inanıyorum, kararlı bir şekilde gidin. Hiç tereddüt etmeyin. Doğumlar hep sancılı olur ama siz sancıyı en az hasarla atlatacaksınız, ona yürekten inanıyorum. En güzel uzlaşmayla siz başarabilirsiniz."
     Yerel gazetelerin önemine değinen Atalay, "Yerel medya, hiçbir şekilde vazgeçemeyeceğimiz, hep teşvik etmemiz, güçlendirmemiz gereken gazeteler" dedi.
     Atalay, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorunlarını dinledi.
     Toplantıya, BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, İlan Hizmetleri Müdürü Nail Duran, BİK Ankara Şube Müdürü Yezdan Uğurlu ve Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel de katıldı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber BİK Genel Müdürü Atalay, Sivasta: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER