Bilecikte Değerler ve kültürümüzde kitap ve

Bilecikte Değerler ve kültürümüzde kitap ve Aile içi iletişim ve anne-baba eğitimi konferansı -Tarihçi-yazar Turan: Anne-baba olmak kolay ancak iyi ve ideal bir anne-baba olmak zor


BİLECİK (A.A) - Pazaryeri Hilmi Duralioğlu Anadolu Lisesi tarafından Değerler ve kültürümüzde kitap adlı iki ayrı konferans düzenlendi.
     Tarihçi-yazar Mustafa Turan, Okul Salonunda öğrencilere yönelik Değerler ve kültürümüzde kitap konulu konferansta, sevgi, saygı, hoşgörü, edep, ahlak, misafirperverlik, vefa ve kadirşinaslık gibi değerleri örneklerle anlatarak, günde en az bir saat kitap okumalarını ve bunu ilke haline getirmelerini istedi.
     Turan, ailelere Aile içi iletişim ve anne-baba eğitimi konulu konferansta da anne-baba olmanın kolay ancak iyi ve ideal bir anne-baba olmanın zor olduğunu ifade etti.
     İdeal bir anne-babanın nasıl olması gerektiğini örneklerle anlatan Turan, Eğitim anneanneden başlar. Çocuklar evde gördüklerini, duyduklarını daha bebek yaştan hafızalarına kaydederler. Aile bireyleri bu konularda çok dikkatli olmalıdır. Çocuklara yaklaşımımız vurmakla, kırmakla, dövmekle, sövmekle değil her zaman sevgi ve ilgiyle olması gerekir. Bir anne-babanın çocuklarına yapacağı en büyük iyilik, eşlerin birbirlerini sevmesi en büyük iyiliktir dedi.
     Konuşmanın ardından Okul Müdürü Kazım Velioğlu, Turana çiçek hediye etti. Etkinliğe, Kaymakam vekili Mustafa Demir, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Emel Aydın, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte Değerler ve kültürümüzde kitap ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER