Bilecikte Gönüllü Kültür ve Sanat Rehberi

Bilecikte Gönüllü Kültür ve Sanat Rehberi projesi


BİLECİK (A.A) - Bilecik Şeyh Edebali Derneği tarafından Gönüllü Kültür ve Sanat Rehberi projesi kapsamında rehberlik kursu açılacağı bildirildi.
     Dernek Başkanı Salim Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, Bursa-Eskişehir-Bilecik (BEBKA) Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen rehberlik projesinin kabul edildiğini belirterek, son yıllarda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kenti tanıtmak için çalışma başlattıklarını kaydetti.
     Bilecikin tarihi, kültürü ve değerlerinin mekanların ziyaret edilerek uygulamalı olarak eğitim verileceğini belirten Yaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bilecik ve ilçelerindeki tarihi ve kültürel alanların tek tek tanıtılacağı kurs, Bilecikte bir ilk olacak ve gönüllü ve profesyonel elemanlar yetiştirilecek. Bilecik tarihimizin en önemli dönüm noktalarının yaşandığı yer, ancak henüz yeterince keşfedilememiş. Burada en büyük etkenlerden birisi Bileciki anlatacak rehberler olmamasından kaynaklanıyor. Bu açığın giderilmesi için gönüllü kültür ve sanat rehberi projesi hazırladık. Projemiz BEBKA tarafından kabul edildi. 25 şubattan itibaren kursa başlayacağız. 20 gün sürecek kursumuzda Rehberlik Bölümü öğretim üyeleri ve rehber kişiler kurs verecek. Bileciki her anlamda anlatacaklar ve kursumuzdan yetişen ve kurs sonunda yapılacak sınavı kazanacak olan kişiler belge alacaklar. Bilecikin tanıtımı konusundaki en büyük eksikliği gidermiş olacağız.
     Yaşar, kursa katılmak isteyen kursiyerlerin derneğe dilekçeyle başvurabileceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte Gönüllü Kültür ve Sanat Rehberi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER