Bilecikte Kentsel Dönüşüm Projesi

Bilecikte Kentsel Dönüşüm Projesi -Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: Kentsel dönüşüm halkın rızası ve menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kentsel dönüşümün halkın rızası ve menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirileceğini söyledi.
     Yağcı, düzenlediği bakın toplantısında, Bilecikteki kentsel dönüşüm projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile değil, TOKİ ile halkın rızası ve onayı alınarak yapılacağını kaydetti.
     Bilecik Belediyesi tarafından yapmak istedikleri kentsel dönüşüm çalışmasının Belediye Yasasının 5393 sayılı yasanın 73üncü maddesine göre yapılacağını dile getiren Yağcı, şöyle konuştu:
     Kentsel dönüşüm çalışması ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile bir çalışmamız söz konusu değildir. MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şekerin sorusu üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Veysel Eroğlunun verdiği cevap, doğru bir cevaptır. Bilecikteki Kentsel Dönüşüm çalışması ile ilgili olarak Bakanlar Kuruluna ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaatımız yoktur. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın tek taraflı bir iradeye düşerek zorda kalmaması için ve devletin eliyle yıkılmaması için zaten vatandaşlarımızın rızasını almaya gayret gösteriyoruz. Bizim yapacağımız kentsel dönüşüm çalışması tamamıyla halkımızın rızası ve isteğiyle gerçekleşecek bir çalışmadır. Bu noktada vatandaşımızda, kentsel dönüşüm çalışması ile ilgili yüzde 70 oranında bir kanaat oluştu ve bu projenin gerçekleşmesini istedi. Kalan yüzde 30 ise kentsel dönüşümü kabul etmeyen kesimi temsil ediyor. İşte o zaman Bakanlar Kuruluna müracaat ederek o kalan yüzde 30luk bölüm için kamulaştırma kararının gerçekleştirilmesini isteyeceğiz. Bilecik Belediyesi olarak yeni bir bütçe talep edeceğiz.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Mesut Tankulu
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikte Kentsel Dönüşüm Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER