Bilecikte koşabiliyorken koş projesi

Bilecikte koşabiliyorken koş projesi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte kadınlara yönelik, koşabiliyorken koş projesi devam ediyor.
     Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında bütün toplumun spora teşvik edilmesi amaçlanıyor.
     Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, proje hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uygulamanın Türkiye genelinde yapıldığını belirterek, 7den 70e herkesin spora özendirilmesinin amaçlandığını kaydetti.
     Projenin Bilecikte yaz ayında başladığını dile getiren Doyuk, şunları söyledi:
     Yaz döneminde başladığımız bu spor, ailelerimizden gelen talep nedeniyle devam ediyor. Özellikle bayanlarımız sağlıklı spor koşusunun sürmesini istediler. Spor faaliyetimiz, önce sabah yürüyüşü ile başlıyor daha sonra spor salonumuzda müzik eşliğinde sportif hareketlerle devam ediyor. Projenin çocuklar boyutu da okullarda sürdürülüyor. Erkeklere de basketbol, voleybol ve masa tenisi alanında imkanlar sağlıyoruz. Her bir sporcumuzun spor kartı oluyor. Bu projeyi yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Ayrıca bayanlarımız için Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte çalışarak, kilo alma sorununa yönelik diyet programları hazırlıyoruz. Sağlıklı bilgilendirme, diyet konuları ve beslenme alışkanlıkları hakkında seminerler düzenliyoruz.
     Proje Birim Sorumlusu ve Antrenör Sevcan Akıncı da her ailede sporun teşvik edilmesi konusunda çalıştıklarını belirterek, projenin temel amacının sağlıklı birey ve toplum yetişmesi olduğunu ifade etti.
     Konuşmaların ardından kadın katılımcılara sporcu kartları dağıtıldı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte koşabiliyorken koş projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER