Bilecikte Şehit yakını, aileleri ve gazileri

Bilecikte Şehit yakını, aileleri ve gazileri anma programı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Ülkü Ocakları tarafından Şehit yakını, aileleri ve gazileri anma programı düzenledi.
     Bilecik Kültür Sitesindeki programa, MHP İl Başkanı Hüseyin Köymen, MHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Özkeskin, MHP İl Genel Meclis üyeleri, şehit yakını, aileleri ve gaziler katıldı.
     Program, şehitlere saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
     Bilecik Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Bayraklı yaptığı konuşmada, Vatan savunmasında, şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir dedi.
     Bayraklı, son zamanlarda şehitlik ve gazilik kavramlarının içinin boşaltılmaya çalışıldığını öne sürerek, görev şehidi, terör şehidi gibi ikilemlerle kafaların karıştığını iddia etti.
     Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Durak ise şehit ve gaziliğin tanımlarını yaparak, günümüzde şehitlik ve gazilik kavramlarının tartışıldığını ifade etti.
     Konuşmaların ardından, 1980 yılında Şırnakta şehit düşen Hakan Elmasın ağabeyine yazdığı mektup ve Kıbrıs Gazisi Metin Aktülün eşi Güldenur Aktülün eşine yazdığı şiir okundu.
     Program, Ülkü Ocakları Ortaöğretim Komisyonu tarafından hazırlanan portpori ile devam etti.
     Gecenin sonunda şehit yakını ailesi ve gazilere teşekkür belgesi takdim edildi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte Şehit yakını, aileleri ve gazileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER