Bilecikte Sorun Çözme Kabiliyeti konferansı

Bilecikte Sorun Çözme Kabiliyeti konferansı -Devlet eski Bakanı Titiz: Sorunun tanımı üstünde anlaşamıyorsanız o sorunu çözmeniz imkansızdır


BİLECİK (A.A) - Devlet eski Bakanı Mustafa Tınaz Titiz, bir sorunun tanımı üstünde anlaşılamadığı zaman o sorunun çözülmesinin imkansız olduğunu söyledi.
     Titiz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Konferans Salonunda Sorun Çözme Kabiliyeti konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiyenin toplumun çağdaş uygarlık düzeyine erişme yarışında rakipleriyle başa baş mücadelede problem ve bir çözüm bulma sorunu yaşadığını kaydetti.
     Sorunların çözülmediği sürece birbirlerine birleşerek yeni sorunları ürettiğini ifade eden Titiz, şöyle konuştu:
     Her üreyen sorun, istismar etmek veya sömürebilecek birer alan yaratmaya başlar. Entelektüel ortamımızda bir sükunete ihtiyaç var. Zamanı, hayatı, bilgileri, fikirleri ve deneyimleri bir an durdurarak ne olup bittiğini anlamamız gerekiyor. Toplumların ve bireylerin hayatta kalabilmesi, amaçlarına ulaşabilmesi, yaşamlarını sürdürebilmesi sorun çözme kabiliyetine bağlıdır. Yaşamımızın her saniyesinde problem çözüyoruz. Kürt sorunu, tanımlanmış bir sorun değildir. Bu sorunu ortak olarak tanımlamadan çözemezsiniz. Sorunun tanımı üstünde anlaşamıyorsanız o sorunu çözmeniz imkansızdır.
    
     -Hayatınızı kalıplardan kurtarın-
    
     Titiz, herkesin kendine göre bir tanımının bulunduğunu ve sorunun ne olduğunu anlamadan kesinlikle çözme konusunda girişimde bulunmaması gerektiğinin altını çizdi.
     Sorunu çözememenin yüzlerce nedenin olabileceğini anlatan Titiz, şöyle devam etti:
     Değer kaybına uğramamanın tek koşulu, yüksek sorun çözme kabiliyetine sahip olmaktır. Belirli bir yaşam alanı genişliği, kişinin sorun çözme kabiliyetinin düzeyini gösterir. Bireyler için bağışıklık sistemi neyse toplumlar, uluslar içinde bağışıklık sistemi sorun çözme kabiliyetidir. Sorunun nasıl çözüleceği konusunda peşin yargılı olunmamalıdır. Yargıları askıya alarak sorun anlaşılmaya çalışılmalıdır. Sorunları anlamak için çok soru sorulmalıdır. Her sorgulanan kalıp, yepyeni pencereler ve ışıklar açar. Hayatınızı kalıplardan kurtarın. Soru sorup anlayın.
     Konuşmanın ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, üzerinde üniversite ambleminin bulunduğu tabağı Titize hediye etti.
     Etkinliğe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gezgin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreteri Rüştü Mumcu, öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.
     (MA-DA)
<< Önceki Haber Bilecikte Sorun Çözme Kabiliyeti konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER